Dappere imam haalt keihard uit naar mede-moslims: "ze nemen geen afstand van extremisten!"

Geen categoriejul 31 2017, 19:46
Eindelijk een imam die zegt waar het op staat: gematigde moslims moeten veel sterker afstand nemen van hun extremistische geloofsgenoten.
Dagelijks lezen we berichten over de ellende die de islam wereldwijd veroorzaakt. Aanslagen, onderdrukking van vrouwen, homo's die worden gestenigd... Het is allemaal weinig hoopgevend. Niemand kan ontkennen dat de islam een dreiging vormt voor het vrije Westen, maar gematigde moslims nemen vaak maar mondjesmaat afstand van extremisten. Veel moslims (en linkse naïevelingen) zeggen bijvoorbeeld dat ISIS-jihadisten "geen echte moslims" zijn. Op die manier wordt net gedaan alsof de islam geen probleem vormt.
De Australische imam Tawhidi is daar helemaal klaar mee. Hij vindt het hoog tijd dat gematigde moslims toegeven dat de islam een probleem vormt, en dat ze duidelijk afstand nemen van extremisten. Moslims, vindt imam Tawhidi, moeten eindelijk eens hand in eigen boezem steken. Als ze willen meedoen in de Westerse maatschappij moeten ze duidelijk aangeven waar hun loyaliteit ligt.
https://twitter.com/Imamofpeace/status/891438622590640128
Extremistische moslims zijn deel van het probleem in deze wereld, schrijft Tawhidi. Maar een groter probleem is het feit dat gematigde moslims de extremisten niet veroordelen. Imam Tawhidi kiest wél duidelijk een kant: hij vindt dat islamitische immigranten zich moeten aanpassen aan de Westerse cultuur, anders moeten ze maar in een islamitisch land gaan wonen. Moslims die zich tegen het Westen keren, horen hier niet thuis.
https://twitter.com/Imamofpeace/status/891606502737190912
Terwijl veel linkse opiniemakers beweren dat aanslagen niets met de islam te maken hebben, geeft imam Tawhidi toe dat dat wél het geval is. Je kunt terrorisme niet bestrijden tenzij moslims beseffen dat moslimterrorisme voortkomt uit de islam, schrijft hij op Twitter.
https://twitter.com/Imamofpeace/status/891356058605674497
Wat geweldig dat er eindelijk een imam de waarheid zegt. Helaas vallen zijn woorden niet bij iedereen in goede aarde: veel moslims en linkse activisten schilderen Tawhidi af als een rechtse extremist, een racist en een islamofoob. Tawhidi kan niet over straat zonder een team beveiligers, net zoals Geert Wilders bij ons. Zo blind is links dus: een imam wordt neergezet als islamofoob.
Hopelijk zijn er ook moslims die zich aangesproken voelen door deze vredelievende imam en duidelijk een kant kiezen: of je bent vóór het Westen, of je bent ertegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten