David Attenborough probeert ons weer de stuipen op het lijf te jagen: "Ineenstorting van de beschaving is nabij door klimaatverandering!"

David Attenborough probeert ons weer de stuipen op het lijf te jagen: "Ineenstorting van de beschaving is nabij door klimaatverandering!"

En ik maar denken dat het allemaal aan de populisten lag!

Ach wat leuk! Om wereldleiders te dwingen om in actie te komen tegen de mythische klimaatverandering hebben de linksradicalen vermomd als wereldverbeteraars vandaag een nieuwe troef ingezet: de Britse televisiemaker David Attenborough. Attenborough gaf vandaag een speech bij de officiële opening van de klimaattop in Polen... en zijn belangrijkste punt was dat er nu ingegrepen moet worden omdat we anders allemaal hartstikke dood gaan. Ofzo.

Hilarisch genoeg kreeg Attenborough de zogenaamde "people's seat" toebedeeld. Die is bedoeld voor vertegenwoordigers van "het gewone volk." Natuurlijk is Sir David alles behalve een component van het gewone klootjesvolk (waar ik wél toebehoor, inderdaad), maar blijkbaar ontgaat dat de klimaathypers volledig.

In zijn toespraak zei Attenborough onder meer dat de aanwezige leiders "de wereld in jullie hand hebben." Dat is belangrijk om te weten, aldus de hoogbejaarde Britse ridder, omdat klimaatverandering uiteindelijk zal zorgen voor de "ineenstorting van de beschaving." Jawel, een warmer klimaat betekent het einde van ons allemaal! We gaan dood jongens! Of onze cultuur tenminste.

"We staan aan de vooravond van een door mensen veroorzaakte wereldramp, onze grootste bedreiging in duizenden jaren." Jawel, dit gaat een grotere ramp worden dan de twee wereldoorlogen die we overleefd hebben. De pest -- waardoor in de Middeleeuwen zo'n 30 miljoen tot 50 miljoen mensen omkwamen, wat toen natuurlijk een enorm hoog percentage was van de hele mensheid -- was er niets bij. "Als we geen actie ondernemen," ging hij verder, "is de ineenstorting van onze beschavingen en uitsterving van een groot deel van onze natuurlijke wereld nabij."

Vermoeiend? Zeker. Maar ergens is het ook wel weer vermakelijk.

Lees meer over:
Klimaatverandering milieu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties