Niet te bevatten: Belgische mainstream media willen "veiliger alternatief" voor "zalig kerstfeest." Want christelijk en dus bah

Geen categoriedec 04 2018, 18:00
Schandelijk.
Als iemand roept dat het heus wel meevalt met het 'opheffen van onszelf', wijs ze dan even op deze tweet van de Belgische NPO:
https://twitter.com/radio1be/status/1069920971690258433
Je gelooft het niet: ze willen dus dat Belgen elkaar geen "zalig kerstfeest" meer wensen omdat die mooie wens duidelijk een christelijke achtergrond heeft. Natuurlijk is kerst een christelijk feest, maar blijkbaar maakt dat verder niet uit. Of misschien mogen we dat er niet inwrijven? Want stel je voor dat een nieuwe medelander daar aanstoot aan neemt?
Dit soort gekkigheid is dus precies waarom veel gewone mensen -- en een aanzienlijk deel van het rechtse electoraat -- ervan overtuigd is dat de politiekcorrecte, linkse elite ons en onze cultuur wil afschaffen. Daar is geen woord van overdreven: dat is hét grote doel, en ze maken er tegenwoordig eigenlijk niet eens meer een geheim van.
Het ironische daarvan is dat de linkse elites ervoor zorgen dat mensen als ik -- ik heb mezelf nooit gezien als culture warrior -- steeds feller worden in hun verdediging van onze cultuur.
Overigens een opmerking over deze culturele strijd: nergens ter wereld wil een cultuur zichzelf afschaffen... behalve in het rijke, hoegenaamd ontwikkelde westen. In elk ander deel van de wereld zijn mensen volkomen terecht trots op hun cultuur en willen ze die behouden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten