DDS-I komt eraan

Geen categorieaug 25 2010, 11:55
Ein-de-lijk, het is zo ver. Nou ja, zo goed als, dan. Elsevier bericht dat de heren onderhandelaars er bijna uit zijn. Ja, ze bevinden zich in de laatste fase van de onderhandelingen. Ivo Opstelten had dus ongelijk toen hij zei dat het CDA, de VVD en de PVV een week extra de tijd nodig hadden.
De drie fractieleiders zijn buitengewoon enthousiast over hun afspraken. Zij zien het, net als wij natuurlijk, helemaal zitten. De linkse media mogen er dan anders over denken, maar de rest van het land heeft er zin in: er komen vier fantastische jaren aan. Dat is duidelijk.
Volgens het Financiële Dagblad moet er nog maar op een paar gebieden wat uitgeruild worden. Zo schijnt het CDA bijvoorbeeld nog steeds wat moeite te hebben met bezuinigingen op de zorg. Be that as it may, ook dat komt prima in orde.
Natuurlijk moet het regeerakkoord, dat ongetwijfeld in korte tijd geschreven kan worden, nog wel even goedgekeurd worden door het CDA congres, maar daar verwacht eigenlijk niemand problemen van. En, ja, er is ook wat kritiek t.o.v. Verhagen vanuit de CDA-fractie, maar ook dit zal in de komende dagen ongetwijfeld met de mantel der liefde bedekt worden: dat wil wel als je, hoewel je de verkiezingen hebt verloren, toch 5 van de 11 ministers mag leveren.
Ja, het heeft er echt alle schijn van dat we eindelijk een stabiel rechts kabinet gaan krijgen, met - voor het eerst in 92 jaar - een liberale premier. Nog beter nieuws kunnen we u niet brengen op de woensdagmorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten