DDS interviewt Dilan Yesilgoz, nieuw Kamerlid voor de VVD: "Het is heel spannend, heel eervol, maar ook doodeng!"

DDS interviewt Dilan Yesilgoz, nieuw Kamerlid voor de VVD: "Het is heel spannend, heel eervol, maar ook doodeng!"

Dilan Yesilgoz is één van de VVD'ers waar ik wel degelijk een hoop vertrouwen in heb. Natuurlijk heeft ze zich de komende jaren te schikken naar het beleid van Rutte III, maar hé, deze dame is een échte liberaal die een lange geschiedenis heeft van het staan voor haar idealen en principes. Ja, ook als die houding haar forse kritiek oplevert (uit linkse hoek).

In gesprek met Maurits Oussoren, die voor DDS naar de beëdiging van het nieuwe parlement ging afgelopen donderdag, liet Yesilgoz weten ontzettend veel zin te hebben in haar nieuwe baan als Kamerlid. Een logisch antwoord, natuurlijk, maar ze voegde daar ook nog iets heel menselijks (en eerlijks) aan toe. Ze gaf namelijk ook aan dat het wel degelijk "doodeng" is om opeens plaats nemen in het parlement; een gebouw met een lange en vooral ook trotse geschiedenis.

Het is bijzonder verfrissend om een nieuw Kamerlid zoiets te horen zeggen. Het is maar al te gemakkelijk om de macht je naar het hoofd te laten stijgen en te denken dat jij groter bent dan het parlement én het volk. Het moge duidelijk zijn dat Yesilgoz dat niet snel van zichzelf zal denken. Daar is ze eenvoudig te nederig voor.

En ja, dat is een positieve karaktereigenschap in een mens en al helemaal in een politica. Het zorgt er immers voor dat ze stevig met twee benen op de grond blijft staan.

Kortom, Nederland mag blij zijn dat Yesilgoz Tweede Kamerlid geworden is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties