De Canal Parade: Overdreven? Jazeker. Wees blij dat het kan en mag!

Geen categorieaug 04 2018, 17:00
Voor mij is de Canal Parade altijd een te drukke boel. Te veel toeristen, een te grote massa en veel te veel heisa. Een beetje zoals Bevrijdingsdag en Koningsdag. Heel veel mensen die gebruik maken van een serieus thema om gewoon te feesten en te zuipen.
Toch moet ik u iets bekennen. Ik was jarenlang een fervent tegenstander van de Canal Parade. Niet omdat ik tegen homofilie ben, maar omdat ik het te overdreven vind. Hoe kan er nu homo-acceptatie zijn als de heftigste stereotypes worden tentoongesteld in zo een parade. Dan gaat het stigma toch niet weg? Dan is er toch geen vooruitgang?
Laatst had ik een gesprek met een vriend van me en die stelde dat het inderdaad heel overdreven is, maar dat we blij moeten zijn met het feit dat het kan en mag. Het is een dag voor iedereen om stoom af te blazen en te laten zien dat je mag zijn wie je wil zijn en hoe je het wil zijn.
Obsceen, misschien wel ja, naar mijn mening, maar dat betekent niet dat het dan maar afgeschaft moet worden. Juist in deze tijden moeten we kunnen laten zien dat de vrijheid die we hebben tot het uiterste kunnen en mogen benutten. Veel homo's en transgenders vinden de Canal Parade ook te ver gaan en veel te exhibitionistisch. Toch is er een positieve houding tegenover de mogelijkheid dat het kan.
Soms moeten we laagdrempelige en toegankelijke evenementen en dagen organiseren die misschien platvloers lijken en misschien ook zijn, zodat we serieuze onderwerpen kunnen bespreken en mensen kennis laten maken met thema's die buiten hun bubbel vallen.
Is het dan kwalitatief hoogwaardig? Neen, maar dat hoeft ook niet altijd. Als u het net als ik te overdreven vindt, ga er dan niet naartoe en kijk er niet naar. Voor veel mensen is het iets positiefs en laat het hen ook kennismaken met de serieuze kanten van zo een thema.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten