De FIOD slaat toe! Starten mega operatie in narcoprovincie Limburg

Geen categorieokt 28 2019, 17:00
De FIOD en de douane slaan de handen ineen om een enorm internationale bende op te rollen in de provincie Limburg. De bende zou verantwoordelijk zijn voor zeker 100 miljoen euro aan illegale handel in nep sigaretten, wat dus betekent dat dit een enorme vangst kan zijn voor de FIOD!
Dit meldt de FIOD vandaag aan de Telegraaf. Woningen, kantoorpanden niks is veilig. De FIOD had al langer bepaalde mensen en locaties op het oog en ze starten nu massaal met een groot offensief om dit netwerk te kunnen ontmantelen. Naast de ingevallen panden in Nederland gaat de FIOD ook enkele panden in het buitenland binnenvallen, in totaal - douane en de FIOD samen - is het een operatie van zo'n 250(!) man dat het offensief inzet om de criminelen te pakken.
De bende verhandelde voor meer dan een half miljoen kilo aan tabak, wat de staat zo'n 60 miljoen aan accijnzen heeft gekost. En de belastingdienst houdt immers van haar geld dus die zullen er alles aan doen om het alsnog in handen te krijgen.
De laatste jaren stuit de FIOD steeds vaker op illegale sigaretten handelaars, de omvang en de winst van zulke handelaren neemt alleen maar toe. Dit zorgt voor onrust bij de FIOD, want hoeveel geld er precies omgaat in dit zwarte circuit blijft uiterst onzeker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten