De gebeurtenissen van 2015 samengevat... in 5 geniale memes

Geen categoriedec 26 2015, 18:00
Wat hield ons allemaal bezig in 2015? Deze memes vatten het uitstekend samen.
2015 was weer een jaar waarin vanalles gebeurd is. Dat hier allemaal samenvatten zou lastig worden, maar het volgende lijstje aan geweldige memes zegt eigenlijk al alles.

1) Het homohuwelijk in de VS

Dit jaar werd het homohuwelijk in de Verenigde Staten door het Hooggerechtshof officieel niet-ongrondwettelijk verklaard. Facebook kwam vervolgens met een manier om je steun voor deze uitspraak te tonen: je kon je profielfoto kleur geven met de regenboogvlag. Al snel kwam er een tegenreactie...
Meme_3

2) De aanslagen in Parijs

Ook hier kwam Facebook met een actie om solidariteit te tonen met de slachtoffers van de gruwelijke terroristische aanslagen in Parijs. En ook hier kwam er een antwoord van mensen die het wel gezien hadden met de stortvloed aan Franse vlaggen op het net...
Meme_2

3) Donald Trump en Star Wars

Deze twee weten de aandacht in de laatste weken van het jaar bijna geheel op te eisen. Moeten we nog meer zeggen?
Meme_1

4) ISIS: ingedamd?

Nét voor de aanslagen in Parijs kwam Barack Obama met een mooie mededeling: ISIS zou zijn ingedamd tot een paar kleine gebieden in het Midden-Oosten. De gebeurtenissen die volgden spraken boekdelen. Zo ook deze meme, die volgens velen Obama's ISIS-strategie goed verwoordt:
Meme_4

5) Happy Thanksgiving Putin

De dagen rondom Thanksgiving stonden dit jaar vooral in het teken van de aanhoudende spannin tussen Rusland en Turkije, nadat dat tweede land een Russisch gevechtsvliegtuig had neergeschoten. Dit gebeurde volgens de Turken omdat het vliegtuig het Turkse luchtruim had geschonden. De Russen waren hiermee, lichtjes uitgedrukt, niet al te vrolijk:
Meme_5
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten