Het was een topjaar in de bioscoop. Dit zijn de 5 beste films van 2015

Geen categoriedec 26 2015, 16:00
Het afgelopen jaar was fantastisch voor bioscoopgangers en filmaffectionados (als mijzelf). Er waren veel grote blockbuster films, met geweldige acteurs en actrices. Zelden was er zoveel spektakel te zien op het witte doek.
Daarom is hier de DDS top 5 beste films van het jaar 2015. Als je ze (nog) niet gezien hebt, ga dan in het geval van de nummer 1 alsnog naar de bioscoop, en in de andere gevallen: ga op zoek naar een DVD.
jurassic world

5. Jurassic World

Toen ik naar Jurassic World ging was ik bijna nerveus, zoveel zin had ik om de film eindelijk te zien. We moesten jarenlang wachten op de nieuwe film in de Jurassic Park serie, en daar was 'ie dan.
De verhaallijn was honderd procent Jurassic Park. Dat was diens grote kracht - dit is waarom je naar deze film gaat: schitterende beelden, ongelooflijke technologie, spanning, en een goede afloop - maar ook diens zwakte. Het was namelijk allemaal wat voorspelbaar. Daardoor staat Jurassic World weliswaar in de top 5, maar niet in de top 3.
katniss_the_hunger_games_mockingjay_part_2-wide

4. The Hunger Games: Mocking Jay Part II

Echte fans van de films en de boeken wisten al lang hoe het zou aflopen, maar dat weerhield miljoenen mensen er niet van om naar de bioscoop te gaan. En terecht. Mocking Jay Part II was namelijk echt geweldig. Het was een hele ervaring om in de bios te zitten en deze schitterende serie eindelijk te zien beëindigen.
En dat gebeurde in optima forma. De visuals waren geweldig, de film zat -- vooral in het tweede gedeelte -- vol actie, en het einde werd geweldig gebracht.
martian-gallery3-gallery-image

3. The Martian

Matt Damon staat bijna altijd garant voor goede films. Ook dit jaar stelde hij niet teleur met The Martian. Het mooiste van de film was het wetenschappelijke fundament ervan. Alle details klopten, alle berekeningen die Damon maakte als zijn karakter waren juist. En ja, in theorie kan een mens doen op Mars wat hij deed.
Goed acteerwerk + geweldige beelden + wetenschap = een verdiende plek in de top 3.
007SpectreFanArtByDCDesigns

2. Spectre

Ein-de-lijk was er dan weer een James Bond film. En nee, Daniel Craig stelde niet teleur. Hij was grappig, bijdehand, charmant, en vooral ook onverwoestbaar. Met andere woorden: Bond zoals we Bond willen zien.
Daarnaast was de verhaallijn ook prima - een beetje dieper en gecompliceerder dan we wellicht gewend zijn van de Bond filmreeks. Daarom zou deze films normaal gesproken uitkomen op de eerste plek... ware het niet dat er dit jaar een nog grotere, betere, en indrukwekkender film verscheen, namelijk...
Latest-The-Force-Awakens-Trailer-Description

1. Star Wars: The Force Awakens

Ik geef het toe: ik ben bevooroordeeld. Ik ben namelijk al zo lang als ik me kan herinneren een echte Star Wars fan. Als zodanig kon ik niet anders dan deze film de nummer 1 film van het jaar noemen.
Maar kan iemand me dat kwalijk nemen? De visuals zijn geweldig, het verhaal is altijd fascinerend, en we hebben hier letterlijk een jaar of tien op moeten wachten. The Force Awakens is geen gewone film, het is een epische film. Alleen daarom al deze nieuw film het Star Wars epos de eerste plaats.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten