De Godsdienstwaanzin Top-10 van 2013

Geen categoriedec 27 2013, 11:29
Ook dit jaar leverde weer een schier eindeloos aantal voorbeelden van religieus gemotiveerde krankzinnigheid op. Hier is mijn Top-10.
10. Theocratie in Nederland, deel 1
Scheiding tussen kerk en staat op zijn Nederlands: op 30 april wordt ons ongekozen staatshoofd ingehuldigd door trouw te zweren aan de Grondwet en daarbij zijn denkbeeldige vriendje in de hemel aan te roepen. Zijn voorbeeld wordt gevolgd door 99 parlementariërs (al zijn de gelovigen tegenwoordig in de minderheid, 120 beloofden “slechts”). En waar vindt dit feest van de democratie plaats? In een kerk natuurlijk. Ik stel voor de Troonrede 2014 in de As-Soennahmoskee voor te lezen.
9. Kroaten laten zien ontzettende hufters te zijn
Terwijl steeds meer landen op aarde en zelfs staten in de VS het homohuwelijk legaliseren, laten de Kroaten op 1 december zien wat een verrijking zij voor de Europese Unie zijn. Bijna tweederde stemt in een referendum voor een constitutioneel verbod op huwelijken tussen partners van hetzelfde geslacht. Dobre, homohaat vastgelegd in de grondwet, aangemoedigd door de Kroatische bisschoppen. Van hetzelfde volk dat u nog in de jaren ’90 etnische zuiveringen en genocide bracht.
8. Rohingya’s vogelvrij in Birma
Opdat u niet na het lezen van deze lijst denkt dat alleen monotheïsten stapelgek zijn, godsdienstwaan komt overal voor. Zo vinden radicale Boeddhisten in Birma het leuk jacht te maken op een moslimminderheid, de Rohingya’s. Uiteraard met de volle steun van de Birmese regering, want ja, DE manier een onderdrukte bevolking wijs te maken dat zij het zo slecht niet hebben, is natuurlijk een kleine minderheid als zondebok aan te wijzen. Ondanks aandacht in alle Nederlandse media schreeuwen nedermoslims moord en brand dat niemand zich het lot van de Rohingya’s aantrekt. Enige hypocrisie is hierbij niet van de lucht. Diezelfde baarden maken zich nou nooit eens druk over de Kopten in Egypte, de christenen in Syrië of de atheïsten in nu ja, elk land op aarde waar moslims in de meerderheid zijn.
7. Er zijn geen moslimfundamentalisten in Nederland
Ik herhaal: er zijn geen moslimfundamentalisten in Nederland. En als onafhankelijke onderzoekers aantonen dat dit wel zo is, zorgen de Arabisten en islamologen (u weet wel: echte wetenschappers) in dagblad Trouw er wel voor dat de conclusies verdacht worden gemaakt. En lukt dat niet omdat blijkt dat zeven van de tien nedermoslims hun achterwerk afvegen met de Grondwet, dan verplaats je toch gewoon de doelpalen en verander je de definitie? “Je mag islamieten niet vergelijken met christenen” en “hoe erg is dit nu helemaal?” Dat werk. Er zijn geen - ik herhaal geen! – moslimfundamentalisten in Nederland. Welterusten, Jan Jaap.
6. Besnijdenis moet, moeder zegt: ”Jahweh? No way!” *
In een Top-10 godsdienstwaanzin kunnen de joden, uitvinders van de hele monotheïstische ellende, natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig stellen de pijpenkrullen in Het Heilige Land zelden teleur. Waar zij in voorgaande jaren uitblonken door het bespugen van sexy kleuters en het dragen van mansgrote condooms in vliegtuigen, doen de judaisten dit jaar een gooi naar de titel “Meest bizarre rechterlijke uitspraak”. Een rechtbank van drie rabbijnen in Netanya heeft een moeder bevolen haar 1-jarige zoontje te laten besnijden. Want je kunt natuurlijk alleen maar echt van Jahweh houden als je je eigen kinderen een klein beetje haat. Het wordt nog gekker: de uitspraak van de rabbijnen heeft in het “moderne”, “westerse” Israel rechtskracht en precedentwerking. Alleen het Hooggerechtshof kan de wanhopige moeder nog helpen, maar tot het zover is, moet zij een dwangsom van dik 100 Euro per dag betalen zolang zij blijft weigeren haar baby’tje genitaal te verminken.  (*Met dank aan Stephen Colbert.)
5. Spaanse conservatieven pakken eindelijk de echte problemen in hun land aan
De Partido Popular heeft het juiste medicijn gevonden tegen het financieel-economische en morele moeras waarin Spanje zich bevindt. Terwijl de halve partij voor de rechter staat wegens corruptie, meer dan de helft van de jongeren werkloos is, eigenaren en huurders massaal hun huizen uit worden gezet en er rondom de grote steden voor het eerst sinds de jaren ’80 weer sloppenwijken verrijzen, hebben de conservatieven besloten abortus zo goed als onmogelijk te maken. Onder druk van het Vaticaan, de bisschoppen en het almachtige Opus Dei uiteraard. De PP droomt stiekem van een Spanje zoals het was onder Franco: una, grande, libre. Dat laatste geldt natuurlijk niet het recht van de vrouw beslissingen over haar eigen lichaam te nemen. Investeringstip voor berooide Spanjaarden: koop breinaalden.
4. Westgate. Binnenkort in een theater dicht bij u?
Op 21 september doen Afrikaanse islamisten waar zij goed in zijn: onschuldige burgers afslachten. Ditmaal in een winkelcentrum in Nairobi, Kenia. Maar het had ook in Somalië, Nigeria, of de Centraal-Afrikaanse Republiek kunnen zijn. Of waar dan ook tussen Casablanca en Manila. Dus ook in Den Haag, Zoetermeer of Almere als straks “onze jongens” grondig gehersenspoeld, stijf van de PTSD en met (soms letterlijk) de smaak van kafirbloed in hun mond uit Syrië terugkeren. Maatregelen neemt de Nederlandse regering niet, al waarschuwen inlichtingendiensten en onderzoekers voor tientallen godsdienstwaanzinnige Tristan van der Vlisjes. Niemand wordt de nationaliteit afgenomen, niemand vervolgd wegens lidmaatschap van terroristische organisaties, er wordt niet eens onderzoek gedaan naar de oorlogsmisdaden die de “jongeren” (don’t mention islam!) dagelijks begaan. Benieuwd wie deze put gaat dempen als het kalf is verdronken.
3. Habemus papam: een dode mus op een modderschuit
En toen, op 28 februari, was er opeens witte rook boven het Vaticaan. Een leuke vlotte paus, die “zo lekker gewoon" is, voeten wast, moslims en atheïsten knuffelt, tegen het grootkapitaal aanschopt en van voetbal houdt. Zo’n man geef je natuurlijk het voordeel van de twijfel, maar zolang hij hardnekkig weigert mee te werken om ook maar een van zijn tienduizenden kinderverkrachtende werknemers achter de tralies te brengen, is en blijft hij de capo di tutti capi van de grootste criminele organisatie op aarde.
2. Theocratie in Nederland, deel II
Het begint zo langzamerhand een traditie te worden in Den Haag: het duivelspact van de “liberalen” met de poldertaliban van de SGP en hun blije light-maatjes van de GristenUnie. Het is nog te vroeg te zeggen hoe het quid pro quo voor Jezus’ steun aan de liberaal-socialistische afbraak van economie en verzorgingsstaat er precies uit gaat zien, maar het opheffen van het blasfemieverbod moest er alvast bijna aan geloven. Er wordt nu onderzocht of gelovigen in pratende struiken en vliegende paarden niet toch wat meer rechtsbescherming verdienen dan normale mensen. In 2013. Tweeduizend dertien.
1. Syrië: Mijn vijfde kalief is beter dan de jouwe
Ziehier de definitie van godsdienstwaanzin. In nauwelijks drie jaar zijn bijna 130.000 Syriërs vermoord. Niet eens omdat ze in de verkeerde god geloven, zoals bij een fatsoenlijke godsdienstoorlog. Nee, het gaat om een obscure opvolgingskwestie uit het midden van de 7e eeuw die het hele Midden-Oosten in brand dreigt te zetten. Gifgas, terreurbombardementen, onthoofdingen, kannibalisme, alles is geoorloofd in de vraag welke versie van de islam acceptabel is. Bij de rebellen heb je de smaken islamistisch, extreemislamistisch en holy-fuck-extreemislamistisch. De rest van het land is zo bang dat het bereid is de ziel te verkopen aan de al nauwelijks minder islamistische bondgenoten Hezbollah en Iran. Met zulke vrienden... Je wordt er dood- en doodziek van, ieder jaar van deze sektarische oorlog is bloediger dan het vorige en de strijd dreigt definitief over te slaan naar het toch al zo licht ontvlambare Libanon en Irak. O ja, en naar Europa want zie Nr. 4 hierboven. Religie van de Vrede - nooit is er een cynischer en leugenachtiger bijnaam voor een geloof verzonnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten