De grote vraag voor vanavond: wint Leonardo DiCaprio nu eindelijk een Oscar?

Geen categoriefeb 21 2016, 9:00
Leonardo DiCaprio geldt al ruim twee decennia als de crème de la crème van Hollywood, maar nooit won hij een felbegeerde Oscar. Gaat dat vanavond veranderen?
Nadat vele Amerikanen gisteren tot laat zijn opgebleven om te zien hoe de politieke 'wedstrijden' in Nevada en South Carolina zouden verlopen, is het vanavond wederom tijd voor een spannende uitslag. De Academy Awards - beter bekend als de Oscars - zullen hun jaarlijkse uitreikingsceremonie beleven. En wie daar wederom bij is? Leonardo DiCaprio, uiteraard:

Veel nominaties is overigens niet altijd een garantie voor veel beeldjes, integendeel. Maar bij alle prijzencircussen die gelden als graadmeters voor de Oscars gooide de grimmige vertelling over een Amerikaanse pionier die begin 19e eeuw voor dood in de wildernis wordt achtergelaten hoge ogen. En dat Leonardo DiCaprio zijn inmiddels vijfde nominatie voor beste acteur gaat verzilveren, ook daarover twijfelt niemand met kennis van zaken. Soms is de tijd gewoon rijp om een geliefde ster in het zonnetje te zetten, en dit jaar is ontegenzeggelijk DiCaprio aan de beurt.

Aldus het Algemeen Dagblad. Maar niet zo snel, want DiCaprio viste inderdaad al vier keer eerder achter het net. Het leidde op internet tot vragen of er soms een vloek rust op de prijs. Dit soort afbeeldingen waren dan ook het gevolg:
ca2e3a301ae751cbf771d34ebda946366111ad4abab3012e4ac073c33c9a1be5_1
Is 2016 dan het geluksjaar voor DiCaprio en The Revenant - het filmepos waarvoor hij genomineerd is? We zullen het zien. Zelf vond ik de film nogal overhyped, maar goed: ik mag niet stemmen wie de Oscars gaan winnen. DiCaprio blijft dus de grote kanshebber voor vanavond.
Maar of hij ook gaat winnen? Nogmaals: dat is nog maar de vraag, hè? Een vloek is een vloek. Maar ik ga zeker aandachtig kijken. Zoals zijn personage Calvin Candy al zegt in Django Unchained: "You had my curiosity. Now, you have my attention."
Veel succes!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten