De gruwel: oliedomme Martin Schulz ziet 'geen enkele reden' voor hogere Defensieuitgaven

De gruwel: oliedomme Martin Schulz ziet 'geen enkele reden' voor hogere Defensieuitgaven

Sterker nog, onder zijn leiding - God verhoede - zou Duitsland best wat minder uitgeven aan de veiligheid van haar burgers.

Het is dit jaar op vele fronten strijd in Europa: de strijd tegen het moslimextremisme - of beter, die van het moslimextremisme tegen ons - maakt nu vrijwel elke maand wel slachtoffers zoals we deze week pijnlijk zagen, maar ook op het politieke front gebeurt er dit jaar veel. Frankrijk en Nederland zijn al naar de stembus geweest, maar misschien wel de grootste veldslag moet nog worden gestreden in september: die om het Duitse bondskanseliersschap.

Hoewel zijn kansen de afgelopen maanden pijnlijke lijken te zijn geslonken na harde nederlagen in de deelstaten Schleswig-Holstein, Saarland en zelfs socialistisch bolwerk Noordrijn-Westfalen, gelooft Martin Schulz nog steeds dat hij Angela Merkel na de zomer van de troon kan stoten. Hoewel het nog steeds kan zijn de peilingen hem niet gunstig gezind: waar zijn SPD in een maand geleden nog op 31% kon rekenen, is dat nu nog maar 26%, tegen 36% voor Merkels CDU op beide momenten. Dat is een stevige inhaalslag die Schulz moet maken, maar hij lijkt nog te geloven dat het kan.

Of misschien toch niet, want met de uitspraak die hij deze donderdag deed in Spiegel Online maakt hij duidelijk absoluut niet geschikt te zijn om het leiderschap van de grootste economie van Europa op zich te nemen. Sterker nog, hij lijkt werkelijk geen flauw benul te hebben van de harde realiteit waarin Duitsland - en een groot deel van Europa - zich nu in bevindt. Deze man waagt het namelijk, luttele dagen na de gruweldaad in Manchester waarbij 22 doden vielen, te zeggen dat hij het totaal niet nodig vindt om meer uit te gaan geven aan het beschermen van de Duitse bevolking: hij peinst er niet over dichter in de buurt te gaan zitten van de NAVO-norm van 2% aan Defensieuitgaven.

En dat terwijl vandaag juist de leiders van de NAVO-landen bijeen zijn gekomen om eindelijk eens serieus te gaan werken aan veiligheid, door zich meer in te gaan zetten op het bestrijden van terrorisme. Zelfs de meeste politiek correcte GroenLinkser durft nog niet te beweren dat dat onnodig is, maar de eurofiele en totaal incapabele Martin Schulz dus kennelijk wel. Als het aan hem ligt gaan we juist ophouden met dit soort dingen en een 'Friedenspolitik' voeren, oftewel een politiek waarbij we toekijken hoe onze mensen afgeslacht worden terwijl we nog even vragen of de desbetreffende IS'ers zich niet al te gekwetst voelden tijdens hun verblijf hier door de hoge mate van islamofobie. Oh, en we gaan even onderhandelen met schurkenstaten, want dat heeft de afgelopen jaren ook zoveel sappige vruchten afgeworpen, maar niet heus.

Ik zou hier nog meer woorden aan kunnen vuilmaken, maar het moge inmiddels duidelijk zijn: deze man heeft zo lang in Brussel gewoond dat hij zijn eigen wereldje gecreëerd heeft. Dat mag hij gerust doen, zolang hij maar niet probeert om andere mensen daarbij te betrekken, en zeker niet als het zulke desastreuze gevolgen kan hebben: het is te hopen dat Duitsland inderdaad in september de juiste keuze zal maken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties