Explosie in Athene: bom afgegaan in auto Griekse oud-premier Papademos

Geen categoriemei 25 2017, 18:53
Er is donderdag geprobeerd om met een bom een einde te maken aan het leven van de Griekse oud-premier Papademos.
Alsof één explosie per week nog niet genoeg is, heeft nu ook Athene te maken met haar eigen bomaanslag. Aan het einde van de middag reed oud-premier Lucas Papademos door het centrum van Athene in zijn auto toen een bom afging in die wagen.
Zowel Papademos als zijn chauffeur zouden gewond zijn, en er zijn berichten dat er nog twee mensen aanwezig waren: over hun staat is niets bekend. Ze zijn inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis en lijken gelukkig vooralsnog niet in levensgevaar te zijn, al hebben beiden wel verwondingen aan hun benen opgelopen.
De eerste berichten duiden erop dat het gaat om een bombrief. Dit soort explosieven zijn vanzelfsprekend aan één persoon gericht, waardoor het zeer waarschijnlijk is dat het hier gaat om een directe poging om Papademos zelf te vermoorden.
Papademos was niet lang premier: zijn regering was slechts bedoeld als overgangsregering na het aftreden van de vorige premier, en werd daarmee na minder dan een jaar alweer opgevolgd. Dat was echter wel in de jaren 2011-2012, waarin Griekenland natuurlijk midden in de crisis zat die het land tot op de dag vandaag nog achtervolgt. Het valt niet uit te sluiten dat de dader achter deze daad iemand is die destijds is geraakt door de harde bezuinigingen, maar dat blijft natuurlijk speculeren voor nu. Papademos was voor zijn premierschap vice-president van de Europese Centrale Bank.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten