De hel in Brazilië: Brutale bende overvalt hotel, mishandelt en berooft Nederlander

De hel in Brazilië: Brutale bende overvalt hotel, mishandelt en berooft Nederlander

Een Nederlander is gewond geraakt bij een zeer agressieve overval op een hotel in Rio de Janeiro.

Nee, de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zullen niet de geschiedenisboeken ingaan als de meest succesvolste ooit, in ieder geval wat betreft niet-sportgebeurtenissen. Was de berichtgeving in de aanloop al niet al te positief (Zika, onveilige stadions, levensgevaarlijk water), nu is het allemaal niet veel beter.

Overvallen zijn aan de orde van de dag in Brazilië, en zeker in de megastad die Rio de Janeiro is. Een Nederlandse toerist werd onlangs echter slachtoffer van een wel erg gewelddadige overval. Op camerabeelden van het hotel is te zien hoe een gast van het hotel de afgesloten voordeur opent. Op dat moment stappen er vier mannen uit een geparkeerde auto, die razendsnel achter de man aan het hotel betreden. Daarbij schromen ze geen geweld, wat wel te zien is wanneer het overrompelde slachtoffer met een pistool wordt bedreigd. Hier bleef het echter niet bij. De vier rennen naar boven en gaan de kamers langs om daar alle waardevolle spullen mee te pakken. De gasten die zo ongelukkig waren aanwezig te zijn in hun kamer werden hardhandig toegetakeld.

Onder deze laatste slachtoffers zit een Nederlandse toerist, die de schrik van zijn leven kreeg toen hij in zijn kamer bedreigd en mishandeld werd. Hij is er levend en wel vanaf gekomen, maar zal deze verschrikkelijke gebeurtenis waarschijnlijk nooit van zich af kunnen schudden. Het is een schrale troost dat de politie beweert de mannen inmiddels te hebben gearresteerd. Zijn spullen krijgt hij misschien nog terug, maar zijn gevoel van veiligheid zal voor altijd verloren zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties