De hitte is terug van weggeweest!

Geen categorieaug 04 2015, 8:00
Kijk eens even: De zomer is terug!
Nou ja, misschien nog niet écht, maar het gaat de goede kant op. Vanaf aankomende donderdag wordt het namelijk weer héérlijk warm:
Donderdag wordt het snikheet. De wind draait naar het zuidoosten en voert zeer warme lucht aan. Het wordt overmorgen 30-33 graden, lokaal mogelijk nog iets warmer in het zuidoosten. Er is weinig wind en het is zonovergoten.
Die temperatuur is indrukwekkend omdat het vandaag slechts 20 graden wordt. Veel Nederlanders vinden dat 'lekker zomerweer,' maar het is natuurlijk niet warm. Daar komt bij dat het vandaag regelmatig bewolkt is en dat het zelfs zal regenen. Ook zijn er onweersbuien.
Dat verandert morgen al meteen. Het wordt dan droog en zonnig. Het gevolg: de temperaturen schieten meteen omhoog naar 23-27 graden. Donderdag wordt het vervolgens dus nog warmer, met temperaturen boven de 30 graden.
Hoewel we in Nederland gewend zijn dat het dan alweer gedaan is, is dat nu niet zo. De dagen erna blijft het namelijk lekker warm, hoewel minder dan donderdag; zeg ergens rond de 25 graden.
Dé grote vraag: heb jij al plannen gemaakt voor dit weekend? Het is lang niet altijd zulk mooi weer in Nederland. Als het dan raak is moet je er moet volle teugen van genieten; ga naar het strand, de camping of het bos. Wat je ook doet, blijf niet thuis zitten. Voor je het weet regent en dondert het weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten