De Hond: op naar premier Pechtold

Geen categorie•jun 29 2014, 10:14
26 zetels voor de groene 'liberalen'. Wat een vreugd.
Een nieuwe zondag, een nieuwe peiling van Maurice de Hond. Kort geleden veranderde er steeds weinig, maar helaas zijn er dit keer wel degelijk belangrijke veranderingen waar te nemen.
Helaas? Ja, helaas. Kijk maar naar de uitslag van deze peiling:
De PvdA verliest dus een zetel ten opzichte van een week geleden. De sociaaldemocraten staan nu op 12 magere zetels. In normale omstandigheden zou de huidige fractieleider dan opstappen, maar Diederik Samsom laat zich daar niet voor lenen. Welnee, die staat boven dergelijke tradities en blijft gewoon zitten.
Verantwoordelijkheid nemen? Wat is dat?
Voor ons is de voortdurende vernedering van de PvdA natuurlijk reden voor een feestje, maar jammer genoeg staat daar tegenover dat D66 daar van profiteert. Tovenaar Alexander en zijn vrienden staan nu virtueel op maar liefst 26 zetels. Ja, dat leest u goed: zesentwintig. De VVD staat op 23, het CDA op 22, de SP op 21 en de PVV - tenslotte - op 20. Het verschil tussen de nummers 2 tot en met 5 is dus te verwaarlozen, maar D66 gaat langzamerhand toch wel behoorlijk ruim op kop. Drie zetels valt niet eens bijna binnen de foutmarge, namelijk.
Met andere woorden, de 'democraten' zijn in theorie met gemak de grootste partij.
En eigenlijk is dat niet eens zo gek. Zie welke cijfers aanhangers van andere partijen D66 op dit moment geven:
Met andere woorden, D66 kan in principe nog groter worden.
Moge God het verhoeden. De groene democraten met 30 zetels of iets dergelijks? We kunnen Nederland dan net zo goed meteen opdoeken en alle soevereiniteit afstaan aan Brussel.
Laten we hopen dat Pechtold de komende tijd een paar blunders begaat.
Premier Pechtold, brr. De rillingen lopen je over de rug.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten