De islamisering dendert door: bierfeest verboden na protest uit islamitische hoek

Geen categoriesep 21 2017, 15:00
Niet alleen in het Westen proberen radicale moslims de wereld elke dag een stapje dichter bij de visie van Mohammed te brengen: ook aan het thuisfront weten ze niet van ophouden.
Deze week ging in het Beierse München het 184ste Oktoberfest van start: een paar weken vol met gezelligheid, traditie, goed eten en natuurlijk: heel veel bier. Wie de kans krijgt moet dat zeker eens bezoeken, maar voor wie dat allemaal iets te ver is, worden er ook op steeds meer andere plekken op-het-Oktoberfest-geïnspireerde bierfeesten georganiseerd.
Zo ook in Maleisië, een van oorsprong islamitisch land dat echter bekend staat om haar moderne houding. Al voor de zesde keer op rij zou in de hoofdstad Kuala Lumpur een lokaal bierfestival van start gaan, waar naar schatting zo'n 6000 mensen op zouden afkomen. Allemaal hartstikke leuk natuurlijk, maar helaas heb je tegenwoordig altijd mensen die roet in het eten proberen te gooien. Deze keer komen die mensen - wat een verrassing toch weer - uit streng-islamitische hoek.
Waarom? Omdat het feest "strafbare feiten, verkrachting en seks uitlokt", aldus de boze haatbaarden. En ja, dingen die seks uitlokken - hartstikke haram allemaal - hadden vanzelfsprekend gisteren nog verboden moeten worden! Waarom "verkrachting" overigens kennelijk niet al onder "strafbare feiten valt", zullen we maar even niet over nadenken.
Erger dan dat deze lui zich boos maakten om mensen die een beetje plezier maken, is echter dat de Maleisische autoriteiten zowaar hebben toegegeven aan de eisen van die intolerante tuig. Volgens de politie had men geen keuze, omdat de booslims hadden gedreigd de partij dan maar met geweld tegen te houden. Een beetje zichzelf respecterende overheid zet die gekken dan meteen achter de tralies en zet alles op alles om het festival te beschermen, maar Maleisische beambten dus niet.
En het erge is: hier zou het tegenwoordig waarschijnlijk niet veel anders meer gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten