De juiste voorbereiding voor vakanties naar koude bestemmingen

De juiste voorbereiding voor vakanties naar koude bestemmingen

Onze ongerepte natuur aanschouwen in Arctische gebieden

In veel gevallen kiest de mens voor warme vakantiebestemmingen om hier volop te genieten van de zon. Men leeft al het hele jaar toe naar het moment dat zij op het strand liggen met een drankje, en ter afkoeling een duik in de zee kunnen nemen. Dit klinkt natuurlijk ook heerlijk dus daarom is de voorkeur naar warme vakantiebestemmingen niet zo gek. Toch bieden koude vakantiebestemmingen een net zo mooie, al dan niet mooiere ervaring. Zo heeft Europa al enkele prachtige koude bestemmingen om te bezoeken gedurende een vakantie. Zo kan men in Noord Europa bijvoorbeeld het noorderlicht in volle glorie aanschouwen, en dit wordt veelal gezien als het mooiste natuurverschijnsel van de wereld. Daarnaast kennen deze koude vakantiebestemmingen ongerepte natuurgebieden, deze gebieden zitten vol met dieren. Het is bijna onwerkelijk hoeveel moois onze aardbol te bieden heeft. Een vakantie zonder constante drukte waar iedereen op elkaars tenen loopt, klinkt voor sommige als muziek in de oren. Hoe men zich het beste kan voorbereiden op vakanties naar koude bestemmingen, kan gelezen worden in dit artikel.

Zorg voor de juiste kleding

Dat men warme kleding mee dient te nemen naar koude vakantiebestemming is vrij logisch voor iedereen. Al kan het belang van warme kleding nooit genoeg benadrukt worden bij reizen als deze. Het is gebruikelijk om verschillende lagen te dragen om warm te blijven in de koudste weersomstandigheden. De eerste laag bestaat vaak uit thermisch ondergoed aangezien dit van polypropeen gemaakt is wat een warm houdend materiaal is. Men draagt over dit thermische ondergoed vaak fleece kleding. Het belangrijkste kledingstuk om te dragen is zonder twijfel de winterjas. Een dames winterjas is vaak iets modieuzer dan de heren varianten, maar het gaat bij dit kledingstuk voornamelijk om het warm houden van de drager. Zo moet de jas wind- en regendicht zijn, maar ook aan de langere kant. Natuurlijk zijn kledingstukken als een muts of handschoenen ook onmisbaar tijdens deze reizen. Nu zijn de kledingvoorschriften helder, hieronder worden andere tips weergegeven voor een reis naar een koude bestemming.

Voeding is essentieel tijdens deze reizen

Goede voeding is uitermate belangrijk aangezien men veel energie verbruikt tijdens deze reizen. Zo moet het lichaam hard werken om warm te blijven. Daarbij komt ook dat men veel calorieën verbrand wanneer zij intensief bewegen. Hierbij kan gedacht worden aan skiën, maar ook aan zware wandelingen door een ruw landschap. Het drinken van alcohol om warm te blijven is een zeer bekende misvatting; de consumptie van alcohol zet namelijk poriën open. Het gevolg hiervan is dat er zeer snel warmte verloren gaat. Zorg dat er dus genoeg eten en drinken het lichaam in komt, maar let wel op wat er geconsumeerd wordt.

Minder bekend maar zeer handige tips

Naast de welbekende voorbereidingen die men kan treffen zijn er ook wat alternatieve. Zo kan er gedacht worden aan het frequent knipperen van de ogen bij extreme kou om bevriezing tegen te gaan. Daarnaast kan de baard van man ook een bijdrage leveren aan het warm houden van een gezicht. Het gezicht zal minder snel bevriezen wanneer men beschikt over een baard, dus als het deze haargroei mogelijk is wordt dit geadviseerd. Het is ook aangeraden de gezichtspieren aan te spannen om het gezicht warm te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer