De NAVO is helemaal gek geworden: "Turkije schorsen? Geen denken aan!"

Geen categorieaug 10 2016, 15:00
Het militaire bondgenootschap van de vrije wereld ziet in president Erdogan en zijn zuiveringen geen aanleiding om het Turkse NAVO-lidmaatschap maar eens te beëindigen.
Is dit nu ons parate militaire bondgenootschap, dat snel en waar dan ook ter wereld moet kunnen ingrijpen als er gevaar dreigt? Het snapt nog niet eens wat er gaande is bij de lidstaten thuis. Hoe moet de NAVO dan begrijpen wat er gebeurt in Afrika of het Midden-Oosten?
Reden om te twijfelen aan de competenties van de verdragsorganisatie, is de wijze waarop de top van deze club reageert op de zuiveringen die in Turkije nu al weken aan de gang zijn. President Erdogan heeft de alleenmacht gegrepen, die langzaamaan al z'n politieke tegenstanders opruimt. Maar de NAVO? Die zien geen enkel probleem:

",,Turkije is een gewaardeerde bondgenoot, die substantiële bijdragen levert aan de NAVO-inspanning. Turkije kan rekenen op de solidariteit en steun van de NAVO'', staat in een verklaring.

Het westerse bondgenootschap, dat steeds actiever optreedt tegen de Russische dreiging, tekende wel aan dat het is gebaseerd op de principes van democratie, de rechtsstaat, individuele vrijheid en mensenrechten. De NAVO memoreerde verder dat secretaris-generaal Jens Stoltenberg na de mislukte coup steun uitsprak voor ,,de gekozen regering van Turkije''."

Dat is toch bizar? Met droge ogen beweren dat je voor democratie, vrijheid en mensenrechten bent.. en dan tegelijkertijd Turkije volmondig steunen, terwijl al die zaken daar met een grote AKP-sloophamer aan gruzelementen geslagen worden?
De inwoners van Europa en de Verenigde Staten verdienen beter dan voor hun veiligheid afhankelijk te zijn van een militair bondgenootschap dat z'n kop in het zand steekt als zich problemen aandienen. Deze lafheid omwille van het appeasen van Turkije is echt diep droevig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten