De Nederlandse overheid gaat iets doen wat ze niet moet doen: bemoeien met cryptovaluta

De Nederlandse overheid gaat iets doen wat ze niet moet doen: bemoeien met cryptovaluta

Soms vraag ik mij weleens af, hoe kan het toch zijn dat het vaak lijkt alsof politici geen verstand hebben van het bestuur van een land en de economie? Zoals cryptovaluta, zoals Bitcoin. Die moet je gewoon lekker met rust laten, want anders wordt het hele proces verstoord. Toch wil minister Hoekstra zich gaan bemoeien met cryptovaluta.

Nederland wil voorop lopen bij de internationale aanpak van misstanden met de uitgifte van cryptovaluta via crowdfundacties, de zogeheten initial coin offerings (ico’s). De ico, waarbij beleggers geld overmaken in ruil voor tokens of cryptomunten zoals bitcoins die waarde moeten krijgen, „kwalificeert veelal niet als financieel instrument of beleggingsobject” volgens de huidige regels, aldus Hoekstra.

Door in te gaan breken in het gebruik en het proces aangaande cryptovaluta, wordt het fundament onder de valuta weggehaald. Het hoort een anoniem middel te zijn, waarbij de overheid geen onderdeel vormt van het proces zelf. Op het moment dat de overheid er zich mee bemoeit, zullen cryptovaluta niet iets anders zijn dan normale valuta.

Hieronder een video die wat duidelijkheid biedt:

https://www.youtube.com/watch?v=dfVbLbX1E30

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties