De 'neem afstand'-brigade slaat volkomen door: na Trump moet ook Taylor Swift zich uitspreken tegen haar 'nazi-fans'

Geen categorieaug 16 2017, 17:00
De Verenigde Staten zijn volkomen in de ban van het jagen op nazi's. In de navolging van Charlottesville moest eerst president Donald Trump zich uitspreken. En nu volgt kennelijk zangeres Taylor Swift.
Zogeheten 'white supremacists' leken een marginale stroming, maar na een gewelddadige betoging in Charlottesville lijkt het erop dat deze blanke racisten toch wat talrijker zijn dan tot dusverre werd aangenomen.
Belangrijk is het dan ook om naar de oorzaken te kijken van de wederopstanding van deze levensgevaarlijke rascultus, maar omtrent dit thema wordt ook een hoop onzin gespuit. Neem bijvoorbeeld nieuwswebsite Daily Beast. Zij hebben ook een "interessante" invalshoek gevonden op het publieke debat over neonazi's in de Verenigde Staten: namelijk... popzangeres Taylor Swift. Volgens het medium - naar eigen zeggen confronteren ze graag "pestkoppen, bekrompenen en hypocrieten", en kennelijk valt onder die definitie dus ook muzieksensatie Taylor Swift. Ze willen namelijk dat de vrouw zich duidelijk uitspreekt tegen haar zogenaamde neo-nazifans:

"It's time for Taylor Swift to denounce her neo-nazi admirers. The pop superstar is worshipped as an ‘Aryan goddess’ by the white supremacist community. In the wake of Charlottesville, the least she could do is speak out.

No one is expecting Taylor Swift to go on the campaign trail for Kamala Harris or exhibit a working knowledge of intersectionality—just to condemn the neo-Nazi community that’s already claimed her as one of their own. Say it after me, TayTay: “I, Taylor Swift, denounce Nazis. And I am not attracted to Eric Trump.”"

Jongens, alsjeblieft. Ik ben helemaal voor het benoemen van de oorzaak dat deze racisten zichzelf weer openlijk durven tonen. Maar de wegen leiden naar het Witte Huis, niet naar de luxe Hollywood-villa van een vrouw die een aardig moppie kan zingen. De reden dat er een hoop nazi's zijn die Swift waarderen is gebaseerd op een idiote complottheorie. Lees maar mee met wat zo'n fascistische Swift-fan vindt van zijn "idool":

"Taylor Swift is a symbol of global White supremacy and the superiority of the Aryan master race,"

"There are many Nazi plants close to both Trump and Swift, and both have confirmed that there is a plan in the works to have Trump's youngest son betrothed to Taylor," Anglin told The News. "Barron is only ten, and Swift 26, but there would still be time for them to produce an heir."

"Taylor is the epitome of genetic perfection, which is why she is an Alt-Right Nazi," Anglin told The News. "She couldn't have chosen to be anything else."

Tegen zulke doldrieste complottheorieën kunnen geen honderdduizenden uitgesproken reacties van Taylor Swift zelf tegenop. Laten we het debat over Charlottesville dus goed en grondig voeren, maar laten we daar niemand bij betrekken die er gewoon niets mee te maken heeft. Nazi's zijn slecht, Taylor Swifts muziek is best aardig, en de twee don't mix. Mochten er mensen zijn die desalniettemin toch geloven dat de muzikante straks met Barron Trump gaat trouwen, dan zullen die mensen het heus ook niet geloven als Taylor Swift zich uitspreekt tegen deze lui. Want wedden dat het dan ineens de schuld is van de Joods-zionistische pers die Swift allemaal "leugenachtige" uitspraken in de mond gelegd heeft? Wat heeft het 'debat' dan gehad aan die vermaning van Taylor Swift zelf?
Want zie je: met nazi's valt namelijk niet te discussiëren. Dat willen ze zelf ook helemaal niet: zij zijn klaar met het debat, en willen zo snel mogelijk overgaan tot het uitroeien van hun tegenstanders. Knappe popzangeres die hen dan aan het verstand peutert dat ze het wellicht toch niet moeten doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten