De persconferentie die Wilders had moeten houden

Geen categoriemrt 23 2014, 14:00
We zagen om 18.00u gisteravond een PVV-leider die volkomen de weg kwijt was. Hij is van plan zijn eigen partij, en iedereen die er ooit iets voor heeft betekend, finaal te ruïneren. Dom. Wilders had voor een andere aanpak moeten kiezen.
"Dames en heren van de vaderlandse pers,
Dank voor uw aanwezigheid. Ik hoop dat u met evenveel precisie en beeldregie deze woorden van mij zult opnemen, als dat u deed afgelopen woensdag mijn optreden in een niet nader te noemen Haags café.
Ik sta hier namelijk als oprichter, politiek leider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer, van de Partij voor de Vrijheid. In die hoedanigheid stond ik ook afgelopen woensdag, bij het verkiezingsfeestje van mijn partij, op een podium tegenover mijn aanhangers. Ik heb toen gevraagd of men "meer of minder Marokkanen" wilde in Nederland, en nadat het antwoord eensluidend 'minder' bleek te zijn, heb ik de aanwezigen op het hart gedrukt dan we zulks zouden gaan regelen.
Nou, als leider van één van de grootste politieke partijen van Nederland ben ik wel wat aandacht gewend, maar de mediastorm die sindsdien over het land heeft geraasd, daarvan keek zelfs ik op. Ik ben voor racist, rassenhater, voor nazi en voor volksmenner uitgemaakt. Mijn partij is uitgesloten van samenwerking in Den Haag, Almere en ook in de Tweede Kamer. Verschillende collega's hebben zich van onze partij afgewend. Dit alles heeft ook mij niet onberoerd gelaten.
Ik wil u in de eerste plaats op het hart drukken dat dit een misverstand was. Ik had wel gedacht dat als ik iets zou zeggen over 'minder Marokkanen', u zou begrijpen dat ik bedoelde 'minder criminele Marokkanen'. Een dergelijke nuance leek mij voor de hand liggend, maar voor vele Nederlanders was dat het kennelijk ook niet. Ik reken mezelf deze inschattingsfout aan.
Inmiddels is de schade wel al reeds aangericht. Zoals ik al eerder zei is de positie van de PVV binnen de Nederlandse politiek verder in het nauw gekomen. Ook hebben collega's openlijk afscheid van mij genomen en heeft de PVV een slechtere naam gekregen. Ik ben me er terdege van bewust dat zulks voornamelijk komt door het feit dat de PVV en mijn persoon zo openlijk en zo nauw met elkaar verweven zijn. In een poging de enige echte vrijheidspartij van Nederland er weer bovenop te helpen, heb ik besloten mijn functie als fractievoorzitter en partijleider neer te leggen. Met onmiddellijke ingang maakt ook Joram van Klaveren weer deel uit van de PVV-fractie, en hij zal ook mijn positie overnemen binnen de partij. Wij hebben ons achter de schermen verzoend, en hij aanvaardt graag de positie die ik hem aanbiedt.
Ik wil hem vanaf deze plek dan ook alle succes wensen met het uitbouwen van de partij, en hoop dat hij zal slagen waar ik de afgelopen tijd wellicht wat steekjes heb laten vallen. Ik wens Joram alle wijsheid en eruditie van de wereld toe. Twee onmisbare eigenschappen in dit ambt.
Niet alleen is Nederland, volkomen in de modder vastgelopen door dit kabinet van de VVD en de PvdA, toe aan bezinning, maar óók de PVV. En óók ik ben toe aan bezinning. Ik heb meer dan tien jaar aan het hoofd gestaan van deze partij, maar nu is het tijd om een stapje terug te doen. Vandaar dat deze machtswisseling mij op dit moment de enige logische en integere keuze leek.
Dank u voor uw aandacht. Heeft u nog vragen?"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten