De Russen zijn weer 'bezig'! 'Russische staatshackers willen informatie coronavaccin stelen'

De Russen zijn weer 'bezig'! 'Russische staatshackers willen informatie coronavaccin stelen'

Vladimir Poetin, machtige en mysterieuze autocraat. Bron: Shutterstock: Door Gevorg Ghazaryan

Zucht. De laatste jaren is het altijd hetzelfde riedeltje: de Russen doen dit, de Russen doen dat. Zelden komt men met bewijs - kuch, kuch mevrouw Ollongren. Nu zouden Russische staatshackers bezig zijn met informatie te stelen over het coronavaccin. Wordt er bewijs geleverd? Nee natuurlijk niet, er wordt alleen 'gewaarschuwd'.

Kijk, de Russen zijn absoluut geen lieverdjes. Dat is vrij duidelijk. Hoe zij omgaan met mensen- en homorechten is nogal dubieus. Maar om de Russen van werkelijk waar alles de schuld geven is echt next level complotdenken. Van de Russiahoax in de VS tot aan de Kremlintrollen van Ollongren, de Russen krijgen tegenwoordig van alles de schuld. De vraag is hoe effectief dit is. Nederland is - ook historisch gezien - vrij 'russofoob', we zitten al decennia in het meest uiterste pro-Amerika kamp.

Nu blijkt dat de Russen weer cyberaanvallen aan het uitvoeren zijn, althans volgens de gezamenlijke verklaring van Amerikaanse, Britse en Canadese veiligheidsdiensten.

De hackersgroep APT29 zou achter aanvallen zitten op verschillende laboratoria. De hackers zouden gebruik maken van phishing, iets wat overigens iedereen in zijn mail- en spambox kan tegenkomen.

Volgens de veiligheidsdiensten proberen de Russen via phishing aan inloggegevens te komen om zo de systemen binnen te komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties