Trump de Communistenvreter! Overweeg inreisverbod voor leden Chinese Communistische Partij

Trump de Communistenvreter! Overweeg inreisverbod voor leden Chinese Communistische Partij

Donald Trump is helemaal klaar met Kim Darroch, de hatende ambassadeur uit het VK. Bron: Shutterstock.com.

De handelsoorlog tussen China en de VS lijkt een nieuwe wending te krijgen, als het aan Trump ligt komt er ook een inreisverbod voor leden van de CCP. Ook familieleden van Chinese communisten kunnen gedag zeggen tegen een visum voor de VS. Trump lijkt steeds meer de communistenvreter te worden zoals hij beloofde in 2016.

Dat Trump nogal houdt van rigoureuze maatregelen dat wist iedereen al. Maar een inreisverbod voor communisten, dat is nogal een verrassing. Hiermee lijkt de handelsoorlog tussen de twee grootmachten steeds meer een openlijke Koude Oorlog te worden.

De NOS spreekt al direct van 'escalatie', nogal bombastische retoriek. Kijken we naar de geschiedenis van de VS dan halen ze wel vaker 'bijzondere' trucjes uit. Diplomaten die van de ene op de andere dag naar huis worden gestuurd is een bekende tactiek van de VS.

Wel is het opmerkelijk dat Trump de nadruk legt op het 'communisme'. Het lijkt erop dat Trump dit expres doet om zichzelf als het goede te kunnen positioneren.

De Communistische Partij in China telt zo'n 92 miljoen leden, mocht dit plan er van Trump echt komen dan gaan we een unicum tegemoet. Trump is in ieder geval niet bang voor de Chinese communisten. Dat moge duidelijk zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties