De Rutte-mythes en PVV-hysterici

Geen categoriemei 20 2012, 10:15
De afgelopen dagen heb ik een aantal wonderbaarlijke mythes rond de persoon van minister-president Mark Rutte zien ontstaan.
Eigenlijk hoor ik nu voornamelijk bezig te zijn met het opkalefateren van een nieuw optrekje, maar tussen de bedrijven door heb ik zo nu en dan toch tijd om even de social media en de comments hier op DDS door te nemen. Een aangenaam tijdverdrijf, want het is hilarisch. Het lijkt namelijk hoogseizoen voor de Twitterknokploegjes van Geert Wilders (yeah, sue me). Iedere VVD'er die durft zijn partij te verdedigen, wordt de huid volgescholden, en van horden rode minnetjes voorzien.
Ik snap het ook wel: voor menig PVV'er is het immers moeilijk om aan te zien dat anderen in staat zijn compromissen te sluiten. Zijn ze zelf namelijk niet zo goed in: willen alles maar verbieden wat ze tegen het hoofd stoot, en iedereen die ze niet aanstaat meteen levenslang opsluiten. Wilders zelf is een soort godheid; ook alweer zo'n sterk staaltje nuance. Geeft niks hoor, beste PVV'ers, de psycholoog heeft daar prima behandelingen voor.
Natuurlijk was dat sluimerende narcisme bij veel PVV'ers al veel langer aanwezig, maar sinds het sluiten van het Kunduz-akkoord komt het in volle glorie naar buiten. Want, goh zeg, de VVD heeft water bij de wijn moeten doen! Een compromis moeten sluiten... dat mag helemaal niet! De VVD moet beleid dicteren aan de anderen! De VVD heeft krap eenvijfde van alle Kamerzetels, maar in de logica van de PVV zou dat voldoende moeten zijn om eenzijdig een beleid door te drukken. Ja hoor, jongens. Keep dreaming!
De woede richt zich dan voornamelijk op minister-president Rutte. Die is een "ultralinkse eurofiel," een "stroman van Brussel," en een "volksverrader." Eigenlijk best hilarisch als je bedenkt dat die kritiek verzonnen is door aanhangers van de partij die als dictatoriaal leider heeft een ultralinkse guldofiel, een stroman van Israël en een weglopende verrader van rechts Nederland.
Maar sinds gisteren weten we ook weer waarom dat allemaal onzin is: Rutte legt nog eens geduldig uit waarom hij denkt dat het terugdringen van het begrotingstekort de beste manier is om het Nederlandse volk meer welvaart te verschaffen. Dag mythe 1. Ook kiest hij in een internationaal conflict over potverteren vs. schuld saneren niet alleen de kant van de underdog (dag mythe 2), maar neemt fel afstand van lieden als Obama en Hollande, die weer schulden willen maken (dag mythe 3).
En met die gedachte pak ik weer schuurpapier en ander klusmateriaal te hand. Tijd om weer een huis te verbouwen. Hopelijk verzinnen de PVV'ers ook een nuttige bezigheid om te doen, in plaats van Twitter en DDS onveilig te maken met hun schuimbekkende onzinverhalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten