De Telegraaf en kroonprins vervallen in politiek-correct geleuter

Geen categoriemei 31 2012, 8:00
Waar zijn ze in vredesnaam mee bezig?
Wie het weet, mag het zeggen. Want wat dit soort teksten doen op Telegraaf.nl is mij een raadsel:

Prins Willem-Alexander heeft op Koninginnedag in Rhenen met gêne meegedaan aan het wc-pot gooien. Het is niet te rijmen met het feit dat een groot deel van de wereldbevolking geen toegang heeft tot wc's , zei hij woensdag tijdens een bijeenkomst over duurzaamheid in Rotterdam.

Dat De Telegraaf er serieus over bericht is natuurlijk belachelijk, maar het is zo mogelijk nog erger dat de kroonprins het ongetwijfeld allemaal meent. Je zou toch zweren dat dit citaat (hieronder) satire is?

„Hier in Nederland zijn dorpen waar ze voor de lol wedstrijden doen in het gooien met wc-potten. Ik heb daar op 30 april met een glimlach aan meegedaan, maar niet zonder met enige schaamte te denken aan die ruim 2,6 miljard mensen op deze aarde die niet beschikken over zelfs maar de meest basale structuur om op een waardige manier hun dagelijkse behoefte te kunnen doen.”

Nee dus, de man meent het echt.
Weet u waarvoor u zich moet schamen, meneer de kroonprins? Dat u dit soort politiek-correct geleuter uitslaat. Wat een ontzettende flauwekul zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten