De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens

Geen categoriedec 21 2013, 16:30
Die naar de duurzame hel is geplaveid met dwang, bedrog, oplichting, desinformatie, lafheid, dictatoriaal gedrag, megalomanie, onnozelheid en onfatsoen.
Een gastbijdrage van Jeroen Hetzler.
Laten wij eens een kijkje nemen in willekeurige volgorde.
De hockeystickgrafiek is het meest in het oog springende voorbeeld van bedrog. Het was dé icoon van de duurzaamheidsbeweging dat de mens verantwoordelijk is voor een unieke en catastrofale opwarming van de aarde. We hebben er het Kyoto-protocol aan te danken en onze door Brussel via Samsom c.s. afgedwongen klimaatdoelstellingen. Die grafiek bleek te berusten op gesjoemel door de ontwerper Michael Mann en zijn vrienden. Ze kwamen ook nog eens in hun hemd te staan door 'Climategate'. Elk weldenkend mens had zijn conclusie getrokken. Maar de onnozele politiek liet zich door de milieubeweging gedwee de wet voorschrijven en ondertekende dat protocol. De gevolgen laten zich aanzien.
Wat betreft de werkgelegenheid kunnen voor het subsidiebedrag dat in een groene baan wordt gestopt 4 banen in de zorg worden gecreëerd en in het geval van het windpark Gemini van Typhoon zelfs 50.
De burger/belastingbetaler zal binnen luttele jaren ruim € 100 per maand extra aan heffingen betalen dan hij nu al doet. In ruil krijgt hij wisselvallige, als gratis gepropageerde stroom via een instabiel net.
Had deze belastingbetaler een stem in het kapittel toen het Nationale Energieakkoord werd gesloten? Nee! Evenmin de ingenieurs en de energiebedrijven die het correct doorgerekende verhaal hadden kunnen vertellen. Maar dan was er geen akkoord gekomen. Dus kozen de politici laf voor het wel toelaten van de milieubewegingen, waarvan iedereen weet dat die financieel belang hebben bij nog meer macht via donaties. Dat deze onevenwichtigheid in de besluitvorming negatieve invloed heeft voor de volgende generatie, daarover bekommert niemand zich.
Het staat als een paal bovenwater dat zeker de politici en milieubewegingen bij dit megalomane akkoord buiten de realiteit staan, omdat nu wel duidelijk is gebleken dat de mens geen significante invloed op het klimaat heeft en de kosten in geen verhouding tot de baten staan – ik ken geen baten.
Het valt niet mee om te erkennen dat je fout zit. Dat kost je je donateurs, je macht en je status. Het bouwwerk van het Eco Industrieel Complex stort bovendien in en dan kunnen de duurzame bedrijven ook niet meer profiteren van de lucratieve duurzaamheidshype waarbij de kassabon niet wordt gecontroleerd. Lijkt net de gezondheidszorg met frauderende ziekenhuizen. Wat rest is dus het verspreiden van desinformatie en alarmistische onzin over uitstervende ijsberen en ijsvrije Noordpool et cetera. Daar zijn de milieubewegingen erg goed in.
Het is een wetmatigheid dat religieuze overtuigingen, hier kun je het Klimatisme toe rekenen, via de politiek steeds meer dwang uitoefenen naarmate het onhoudbare van het ‘geloof’ zichtbaarder wordt. Een duidelijk recent, een uit vele voorbeeld is het dwingen van kolencentrales om CO2 af te vangen. Zie hier.
Je begint te geloven dat in Brussel en Den Haag de waanzin thans volledig is toegeslagen. De hockeystickgrafiek is bedrog, is dus geen grond voor het Kyoto-protocol. Ergo: de afspraken over klimaatdoelen zijn nergens op gebaseerd. Bovendien weerleggen de meetgegevens de AGW–hypothese van catastrofale opwarming door toedoen van menselijke CO2–emissie. Er is dus een concrete weerlegging van de noodzaak voor het halen van die klimaatdoelen. Toch dwingt de Brusselse – met Den Haag als het jongetje zonder ruggengraat – regelzucht energiecentrales tot maatregelen en kosten als hierboven genoemd. Wonderlijk, als er Noordamerikaanse bossen (biomassa en dus groen) in de Amercentrale moeten worden bijgestookt krijgt deze centrale € 5.000 per uur aan subsidie voor extra CO2–emissie uit in de fik gestookt hout.
Ach ja, oplichting noemde ik ook. Sinds enkele dagen lezen wij berichten over oplichting door taxibedrijven (elektrische rijden) zonder taxi’s, maar dit is 'peanuts' vergeleken bij wat zich rond Econcern en mogelijk ook Typhoon afspeelt. Er zijn Kamervragen over gesteld. De antwoorden wachten we af. Zie hier en hier.
Die kolencentrales moeten dus helemaal niets, vanwege de CO2–mythe. Daar kan een politiek correcte brief vol heilige verontwaardiging niets aan veranderen. Laat eerst de politiek nu zelf maar eens komen met het sluitende bewijs van de catastrofale opwarming door menselijke CO2–emissie. Het is regel om, wanneer je een bewering doet, het bewijs er bij te leveren. Het is onfatsoenlijk om van de ander het bewijs te vergen dat het niet zo is zonder zelf bewijs te leveren voor je bewering: de strategie van de milieubeweging. Dit is waar de hele CO2–mythe op neer is gekomen: wel beweren, maar geen bewijs en toch 1 miljard per dag aan uitgaven afdwingen ten koste van de volgende generatie. Het is dan ook onfatsoenlijk, zo niet onethisch, van mevrouw Minnesma om de Staat voor de rechter te dagen vanwege een mythe waarvan zijzelf geen enkel bewijs voor het tegendeel kan overleggen. Het is onfatsoenlijk van de halfhartig politiek correct briesende gemeentes en de scheidende Rotterdamse havenbaron om die centrales te dwingen tot enorme kosten vanwege een mythe waarvoor zij geen bewijs kunnen overleggen. Ik ga ervan uit dat de rechter dit beseft. Anders valt voor mij elk vertrouwen in de rechtstaat weg.
Het valt niet moeilijk te constateren dat het duurzaamheid– en klimaatbeleid thans zich in een mythische, ideologische waanwereld bevindt van 'Umwertung aller Werte', waarin kritische denken, en realiteitszin zijn zoekgeraakt. Hoe ging dat ook al weer met de rode paradijzen van Lenin en Marx, en van Pol Pot? Het Groene Paradijs. Ik heb mijn bedenkingen; ik houd het eerder op de hel.
Aldus Jeroen Hetzler.
Voor mijn eerdere DDS–bijdragen zie hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten