Let it rain! Haatbaardenopperhoofd legt het loodje bij Amerikaans bombardement in Syrië

Geen categoriefeb 09 2017, 13:00
Another one bites the dust.
Voor de verandering is er eens goed nieuws uit Syrië. Inmiddels is namelijk duidelijk geworden dat Donald Trump, nog geen maand president, zijn eerste weken niet alleen heeft gebruikt om de wereld - soms bedoeld, soms onbedoeld - te shockeren maar ook om echte bad guys van de aardbodem te vegen.
Dat hij het tot één van zijn belangrijkste prioriteiten heeft gemaakt om ISIS uit te roeien weten we, maar ook de wat oudere vijanden van het Westen worden gelukkig niet vergeten door de nieuwe bewoner van het Witte Huis. Die heeft, zoals nu bekend is geworden via een persbericht, op 3 en 4 februari een zwaar bombardement laten uitvoeren op de Syrische stad Idlib, dat ten zuidwesten van Aleppo ligt. Dat dit bombardement had plaatsgevonden was al duidelijk, doordat de rebellen die de stad in handen hebben dit al gemeld hadden. Wat echter nog niét duidelijk was, is wie of wat nou precies het doelwit was van die aanval.
Dat weten we nu echter wel: niemand minder dan Abu-Hani al-Masri, voormalige rechterhand van Osama bin-Laden (toen die zijn handen nog kon bewegen), heeft afgelopen zaterdag het loodje gelegd. Dit is een man die al minstens sinds de jaren '80 actief bezig is om de wereld te verzieken. In die periode, tot aan de jaren '90, zette hij vele trainingskampen voor potentiële terroristen op in Afghanistan. Dat zijn voor een groot deel de mensen die nu, anno 2017, de volgende generatie aan extremisten opleiden met zo mogelijk nog meer haat voor het Westen dan Al-Masri destijds al had. Wat zijn terreur betreft was hij zijn tijd helaas al ver vooruit: hij is voor zover bekend de eerste moslimextremist die zelfmoordaanslagen voorbereidde: zijn methoden luidden een geheel nieuwe tijd in wat betreft terrorismetactieken, en we kunnen dan ook gerust stellen dat de wereld er niet slechter op was geweest als hij nooit ter wereld was gekomen.
Helaas is dat dus wel gebeurd, en dan is het beste wat je kunt doen ervoor zorgen dat hij ook zo snel mogelijk weer deze wereld verlaat. Dat is nu dus eindelijk gelukt, en als kers op de taart kwamen er bij deze aanval nog minstens 10 andere haatbaarden om het leven, die dus ook iets eerder dan gepland herenigd zullen worden met hun schepper.
Het is niet geheel duidelijk wat Al-Masri nu precies in Syrië van plan was, maar het feit dat hij dat hij nog al die jaren nog steeds actief is in niet zulke vredige gebieden zegt genoeg over zijn intenties. Ik zal dan ook eerlijk zijn over die van mij: ik hoop nog vele malen soortgelijke berichten te mogen schrijven over het sterven van dit soort types, want met elk heengaan wordt de wereld toch weer een heel klein beetje veiliger!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten