Geert Wilders maakt weer duidelijk: 'met mij als premier stapt Nederland uit de EU!'

Geert Wilders maakt weer duidelijk: 'met mij als premier stapt Nederland uit de EU!'

Mocht er nog twijfel over bestaan, dan is het nu helemaal duidelijk: Geert Wilders belooft Nederland uit de Europese Unie te loodsen als hij zich na 15 maart premier van Nederland mag gaan noemen.

Geert Wilders laat zich niet al te vaak interviewen - zeker niet zo vaak als vele van zijn collega's in Den Haag - maar als hij dat doet neemt hij er ook echt de tijd voor om zijn verhaal luid en duidelijk neer te zetten, zelfs voor buitenlandse media. Het Amerikaanse CBN News zocht hem op om te vragen hoe hij de aankomende verkiezingen ziet, een mogelijk premierschap en zijn eigen leven. Aan het begin van het gesprek wordt de toon al goed gezet: door meteen in te gaan op de dubieuze veroordeling van Wilders om zijn 'minder minder'-uitspraak is meteen duidelijk dat dit over immigratie zal gaan, wat niet geheel toevallig het favoriete onderwerp van de PVV-voorman is. Dat wist hij ook nog eens zó handig te framen dat de Europese Unie er ook meteen bij werd gehaald: hij zou niet zijn veroordeeld voor iets dat onder de Nederlandse wet strafbaar is, maar alleen iets wat volgens Europees recht niet door de beugel kan.

Hoe dan ook gaat hij daarna stevig in de aanval richting diezelfde Unie, en om heel terechte redenen. Wat volgt is een accurate analyse van de zogenaamde 'vluchtelingen' die hiernaartoe komen: niemand die echt op zoek is naar veiligheid reist duizenden kilometers door vele veilige landen om naar Nederland te gaan. Of zoals Wilders het zelf zegt:

And don't forget, people are very angry about that, that most of the people who came to Holland were younger people, often young men who crossed before coming to Holland six of seven safe countries in order to be in Holland. If they just wanted to be safe, they would have stopped at Turkey or maybe if you find Turkey unsafe, in Greece. The fact that they traveled through six other countries, like former Yugoslavia, Macedonia, Hungary, Austria, Switzerland, France, Germany, Holland, is because they like our social benefits. They like our welfare state. They know which country to pick. They're not going to stay in Hungary or in Estonia. They come to Germany, to Holland. And people sense that those are not the real refugees.

En, zoals hij terecht opmerkt: de schuld hiervan zit natuurlijk niet zozeer bij Nederland. Die zit bij de Europese Unie, en wel om meerdere redenen: die zorgt er als eerste niet goed voor dat onze buitengrenzen illegale immigratie kunnen tegenhouden én houden maar niet op met het belonen van die mensen die hier niet legaal binnenkomen. Wilders heeft het - begrijpelijkerwijs - dan ook helemaal gehad wat betreft vertrouwen met die Unie, en maakt heel duidelijk wat hij zou doen als hij na 15 maart de premier van Nederland zou zijn:

The European Union is a political bureaucratic organization that took away our identity and our national sovereignty. So, I would get rid of the European Union and be a nation-state again. Both the Eurozone and European Union is like the end of the Roman Empire. It's already started. In a few years' time it will not be there anymore.

Nederland zou dus weer een echt soeverein Nederland worden. Hoewel daar - zeker op economisch gebied - genoeg op aan te merken valt, is dat wat dit onderwerp betreft natuurlijk geheel wenselijk, al ziet hij de kansen niet rooskleurig in om ook echt premier te worden. Daarvoor hebben teveel partijen al bij voorbaat gezegd niet met hem samen te willen werken. Wat dat betreft is het natuurlijk eerst maar eens kijken welke partijen zich ook echt aan die belofte gaan houden: wat betrouwbaarheid betreft kunnen weinigen in ieder geval aan Wilders tippen.

Mijn conclusie: of je het nou eens met hem bent of niet - en dat wisselt ontzettend per onderwerp - kan iedereen het over één ding eens zijn: deze man strijdt met gevaar voor eigen leven voor datgeen dat hij als het beste voor Nederland ziet, of je die visie nou onderschrijft of niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
EU Geert Wilders Nexit interview

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties