De Wilders-revolutie breekt los: PVV wil overal de gemeenteraad in

Geen categoriedec 03 2016, 8:00
Het is zover: de PVV zet een offensief in om eindelijk overal in Nederland in de gemeenteraad te komen.
Geert Wilders kondigt dat zelf aan in een video die hij gisteravond online zette.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/12/gemeenteraad.mp4"][/video]
"15 maart is pas het begin," zegt de PVV-kopman, "want ik heb goed nieuws. De PVV wil in 2018, bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen, in zoveel mogelijk gemeenten mee gaan doen. Van provincie tot provincie, van stad tot stad, van dorp tot dorp, óveral gaan wij ons land terugveroveren."
Want ja, het is Wilders menens. Hij ziet dat de politieke élite stug doorgaat met het kapotmaken van ons land. Het enige wat je dan kunt doen is een revolutie ontketenen. Een vreedzame revolutie, natuurlijk, maar daarom niet minder een revolutie.
"En daar hebben we ú voor nodig," gaat Wilders verder. "Want de Partij voor de Vrijheid is niet alleen van de Nederlanders en voor de Nederlanders, maar vooral ook door de Nederlanders. En samen gaan wij Nederland bevrijden van de politieke elite die ons land kapot wil maken."
De PVV staat open voor zoveel mogelijk mensen. In gesprek met het AD zegt hij dat hij er rekening mee houdt dat er daardoor dingen kunnen gebeuren waar hij niet blij mee zal zijn, maar, legt hij uit, dat is het hem wel waard. Er moet nu namelijk eindelijk eens doorgepakt worden. "Als mensen op onze lijst toch niet blijken te deugen, grijpen we hard en rigoureus op. We zullen ze er uitknikkeren," aldus Wilders.
Daarom roept Wilders alle geïnteresseerde Nederlanders op om zich aan te melden. "Dus wilt u zich in uw gemeente inzetten voor ons geld, onze zorg, onze cultuur, onze veiligheid, en onze lokale democratie? Houd dan mijn Facebookpagina goed in de gaten, want binnenkort kunt u zich aanmelden om in 2018 in uw gemeente raadslid te worden voor de PVV."
Om zijn doel te bereiken denkt Wilders goed samen te kunnen werken met lokale partijen. Zoals hij uitlegt is dat helemaal geen gekke gedachte:

"De burgers zijn de huidige partijen zat. Lokale partijen delen ónze standpunten. We horen al van mensen uit die fracties die willen overstappen."

Ik twijfel er geen moment aan dat Wilders hier deels toe besloten heeft omdat hij de hete adem van VNL, Forum voor Democratie en, natuurlijk, GeenPeil in zijn nek voelt. Hij beseft dat die partijen gaan profiteren als de PVV nog steeds niet overal meedoet, en dus ontketent hij de electorale, populistische revolutie waar we in Nederland al even op hebben zitten wachten. Voor veel ontevreden kiezers zal de reden echter redelijk irrelevant zijn; het gaat erom dat de PVV nu overal gaat meestrijden en daardoor alleen maar meer voor elkaar kan krijgen.
De combinatie van die nieuwe partijen én Wilders' uitbreiding zal ongetwijfeld voor meer verdeeldheid op rechts zorgen, maar dat hoeft helemaal niet slecht te zijn. We hebben de afgelopen jaren immers al gezien dat de VVD heel hard naar links holt als er vanaf rechts geen tegengas wordt gegeven. Daar komt bij dat iedere rechtse partij een andere insteek heeft en dus echt wel iets toevoegt. De ene rechtse kiezer zal zich beter thuisvoelen bij VNL, de andere bij de PVV, en weer een andere bij GeenPeil of zelfs de VVD (hoewel het me een raadsel is waarom een rechtse kiezer nu nog op de VVD zou stemmen, maar dat geheel terzijde). Al met al is dat dus zeker geen groot probleem. Sterker nog, ik ben er blij mee.
Ik denk dan ook dat we ons kunnen opmaken voor een populistische revolutie zoals we die in Nederland eigenlijk nog nooit gezien hebben. Wilders zal die dans vrijwel zeker leiden, en misschien dat de andere, nieuwere partijen daar ook van kunnen profiteren. Hoe dan ook is het natuurlijk geweldig nieuws dat de politieke elite nu eindelijk bestreden wordt. Laat die ons-kent-ons clubjes maar zetels verliezen aan de outsider partijen. Hoe kleiner het establishment, hoe beter voor Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten