Debat Rutte vs Baudet op losse schroeven: 'hij trekt terug,' zeggen ze tegen elkaar

Geen categoriemei 17 2019, 18:00
Mark Rutte en Thierry Baudet zijn elkaar flink aan het uitdagen. Ze beschuldigen elkaar van 'terugtrekkende bewegingen' en zijn het nog niet eens over de voorwaarden, waardoor heel het debat op losse schroeven komt te staan. Via het AD.
Zo'n vijf uur geleden plaatste Baudet nog deze video:
En een uur geleden begon premier Rutte erover op de persconferentie:
Beide heren willen wel, dus waar loopt het nou op stuk?
Rutte wil graag een één-op-één debat op televisie, waar Pauw zich wel voor wilde lenen, 'en niet weggestopt op Facebook'. Via Facebook zou je namelijk niet de meeste mensen bereiken, want 'zeven miljoen mensen hebben geen Facebook, maar wél televisie'. Dat zijn volgens de VVD de enige voorwaarden.
Omdat Baudet hier niet onder deze voorwaarden aan mee wil werken, wordt hij nu weggezet als 'wegduiker'. Baudet verkiest echter een twee-tegen-twee format vanwege de Europese verkiezingen, in een neutrale setting zoals De Rode Hoed, met een livestream via Facebook in een Lagerhuis-achtige setting. Het lijkt Baudet er vooral om te gaan dat de inhoud goed naar voren kan komen en het niet 'een aaneenschakeling van ingestudeerde one-liners onder de regie van een gekleurde tv-redactie' wordt.
We zullen zien of het er nog van komt en wie er dan in gaat schikken op welke voorwaarden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten