Debat terugblik deel III

Geen categorieaug 27 2012, 10:00
Principes.
Geert Wilders, op zijn sterkst... en zijn zwakst, over de islam. "In geen 100.000 jaar" zal hij een moskee bezoeken, en "al helemaal niet met iemand met een hoofddoek".
Kiezers voor wie de islam en de integratie- en immigratieproblematiek het belangrijkste onderwerp zijn kunnen zich ongetwijfeld vinden in Wilders' antwoord op Westers' vragen. Daar staat tegenover dat iedere andere kiezer niet anders kan dan concluderen dat meneer Wilders principes belangrijker vindt dan de inhoud van de portemonnee. Leuk voor hem, maar minder leuk als dat betekent dat het Nederlandse volk erop achteruit gaat.
Daarnaast denk ik dat de meeste Nederlanders wat... toleranter zijn dan Wilders. Als hij iets minder fanatiek had geantwoord hadden ook rechtse VVD'ers het ongetwijfeld met hem eens kunnen zijn.
Door zijn gepassioneerde antwoord lijkt hij echter verbazingwekkend veel op een fanatiekeling, die geen beleefdheidsvormen meer in acht wenst te nemen (als je als premier een kerk wil bezoeken, moet je ook moskeeën en synagoges bezoeken. Doe je dat niet, dan ben je niet een premier 'voor alle Nederlanders. Simple as that).
Kortom, de achterban van zijn partij vond het ongetwijfeld bijzonder sterk, de rest van de kiezers zullen minder onder de indruk zijn geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten