Den Haag: Pand ingestort, mogelijk door gasexplosie. Onbekend aantal mensen onder het puin! Update: één gered!

Den Haag: Pand ingestort, mogelijk door gasexplosie. Onbekend aantal mensen onder het puin! Update: één gered!

Het is hommeles in Den Haag! Een pand aan de Jan van der Heijdenstraat is deels ingestort als gevolg van, vermoedelijk, een gasexplosie. Er schijnen mensen onder het puin te liggen. Dat meldt NU.nl.

Als gevolg van een ontploffing stortte een deel van het appartementencomplex in. Op diverse foto's is te zien hoe meerdere woningen ernstige schade hebben opgelopen en zo'n beetje heel de voorkant van die appartementen is ingestort.

NU.nl spreekt van 'vermoedelijk tien mensen' onder het puin, GeenStijl laat de mogelijkheid voor twintig slachtoffers open. De oorzaak zou dus een gasexplosie zijn. Diverse ooggetuigen hebben een flinke knal gehoord.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar de wijk Laakkwartier. Politie, brandweer en ambulance (inclusief helikopters) staan in de straat. Deze is zo snel mogelijk afgezet.

Het AD meldt dat er inmiddels een persoon levend onder het puin vandaan is gehaald. De brandweer rekent erop dat er nog meer mensen onder het puin bedolven liggen. Ook is vooralsnog niet bekend of ook in de restanten van het pand zelf nog slachtoffers te vinden zijn. Volgens De Telegraaf komen er zelfs nog extra hulpdiensten uit Alphen aan den Rijn en Beusichem (Gelderland) naar Den Haag toegesneld.

NOS Nieuws geeft aan dat het onbekend is hoe het slachtoffer eraan toe is. Eveneens melden zij dat door de schade de reddingsoperatie een stuk moeilijker blijkt. Dit heeft waarschijnlijk te maken met instortingsgevaar en de aard van het puin, waardoor hulpverleners wellicht zelf ook gevaarlopen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties