DENK-sultan Kuzu komt met super trendy campagnetechniek: ‘Plaats een DENK-filter op je profielfoto!’

Geen categoriemrt 09 2017, 21:00
Heb je zin om op een super originele manier te laten zien dat je ergens voor staat in het leven? Grijp dan nu je kans en bouw je profielfoto op Facebook om met een DENK-filter!
Volgens de voorspellingen wordt het volgende week woensdag mooi weer, en dat is uitstekend nieuws voor de democratie. De gemiddelde Nederlander is namelijk best bereid om te stemmen, maar niet als het regent natuurlijk: een deel blijkt dan toch maar liever niet een stem uit te brengen. Zo zwaar tillen ze dus waarschijnlijk niet aan die stem, en misschien ook wel terecht: hoe belangrijk stemmen ook is, het blijft slechts één stem. Zij die wel gaan doen het dan ook meestal door gebruik te maken van een van de belangrijkste rechten in de Nederlandse democratie: het stemgeheim. We gaan dus wel stemmen, maar wie het wordt houden we liever voor onszelf.
Toch zijn er ook mensen die hun keuze liever van de hoogste toren schreeuwen, en voor zulke mensen heeft DENK nu iets nieuws bedacht: een “Ik stem DENK”-filter voor over je profielfoto op Facebook, of waar je hem dan ook zou willen plaatsen. Zo weet iedereen wat een ontzettende hekel je aan de Nederlandse tradities, normen en waarden hebt. Of, zoals een lezer van de oproep op Facebook had te melden: “Fijn, een soort Nederlandse Gülen-lijst zodat premier Wilders een dag na zijn overwinning alle DENK-sympathisanten kan ontslaan of in de cel stoppen.” Hmm, geen slecht idee eigenlijk!
Hoe dan ook vraag je je wel af wie dit in hemelsnaam bedacht heeft. Na de aanslagen in Parijs, toch alweer zo’n 2 jaar geleden, waren dit soort filters razend populair om te laten zien geweldig betrokken je wel niet bent bij het lijden van het Franse volk: de gehele populatie aan gutmenschen liep er vervolgens wekenlang mee rond. Tsja, je moet het maar leuk vinden. Uiteindelijk is de populariteit van dat soort filters echter stevig afgenomen, doordat de meeste mensen het toch een tikkeltje onzinnig vonden. Meer dan terecht natuurlijk.
Maar ach, dat betekent natuurlijk niet dat het islamistische DENK dit idee – wat nota bene gebruikt werd om solidariteit te tonen met slachtoffers van moslimextremisme – niet gewoon even lekker mag kapen voor haar eigen politieke gewin. Ik ben benieuwd hoeveel van dit soort filtertjes we de komende dagen nog gaan zien in ieder geval!
En eh, leuk en aardig allemaal hoor DENK, maar luisteren jullie ook nog eventjes naar wat 2015 te melden heeft? Dat wil zijn trend namelijk terughebben: dank je wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten