kuzu ozturk

DENK: we moeten het fout parkeren van moslims bij moskees tijdens moskeebezoek gedogen

Geen categoriemrt 17 2018, 19:00
''No, no, no'', is wat de Britse conservatieve premier Margaret Thatcher gepassioneerd zei in een van haar fameuze betogen. Dit dacht ik ook toen ik las dat DENK wil dat we het moet gedogen als moslims fout parkeren bij een moskeebezoek. Waar hij het vandaan haalt, dat is een hele belangrijke vraag, want ik kan mij niet voorstellen hoe je op zo een idee komt.

,,Veel bezoekers gaan op de fiets, maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Het gebed duurt een halfuur, wellicht een uur met uitloop. Omdat de bezoekers er ook niets aan kunnen doen dat het druk is in de straat, of dat in het gebied alleen geparkeerd kan worden met een vergunning, zou het een prachtig signaal van inclusiviteit zijn, als Amersfoort het foutparkeren éven door de vingers ziet.”

Het gaat hier om de lijsttrekker van DENK in Amersfoort, Tahsin Bülbül. Op zijn voorstel kwam een hilarische reactie van de VVD'er Dilan Yesilgoz:
https://twitter.com/DilanYesilgoz/status/974988576160174080?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telegraaf.nl%2Fnieuws%2F1801470%2Fdenk-gedoog-foutgeparkeerde-auto-s-moskeebezoekers&tfw_site=telegraaf
Gelijkwaardigheid onder en voor de wet, iedereen, dat is het beginsel van onze rechtstaat. Daar toornt DENK nu aan en het is geen goed signaal als ze zo graag willen afkomen van hun image als 'migrantenpartij' of 'de lange arm van Erdogan'. Fijn dat partijen zich lekker willen profileren, maar dit soort fratsen doe je maar in een land waar die gelijkwaardigheid niet bestaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten