Deugkoninkrijk Amsterdam slaat weer toe! Rutger Groot Wassink: 'Gemeente wil graag minderjarige Lesbos-vluchtelingen opvangen'

Deugkoninkrijk Amsterdam slaat weer toe! Rutger Groot Wassink: 'Gemeente wil graag minderjarige Lesbos-vluchtelingen opvangen'

Rutger Groot Wassink eert gevallen communistische verzetsstrijders van de Februaristaking Bron: Shutterstock: Door DutchMen

Als de regering akkoord gaat met het opvangen van 500 wezen die als vluchteling verkeren op Lesbos staat Amsterdam te trappelen om ze op te vangen. Ondertussen weet men niet dat er in Amsterdam een enorme woningnood is. Amsterdam heeft genoeg eigen problemen, zoals een tekort aan pleeggezinnen voor Amsterdamse kinderen, maar voor dit plan heeft Amsterdam wel ineens ruimte.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Zoals Nanninga terecht stelt is dit gewoon ordinair deugpunten scoren. Of ze snappen bij Amsterdam echt niet hoe het werkt, dat is uiteraard ook een optie. Ook alleen het idee al, wat voor signaal zal dit afgeven? Ouders gaan dan expres hun kind 'verlaten' of dan even later weer op te duiken en gezinshereniging te claimen.

Het plan komt uit de hoge hoed van Rutger Groot Wassink, die echt totaal geen realiteitsbesef meer heeft. Amsterdam kampt zowel met een groot woningentekort en een tekort aan pleeggezinnen. Dus hoezo zou het dan een slim idee zijn om nog meer mensen naar Amsterdam te halen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Ongetwijfeld zal dit voorstel veel deugpunten scoren, want we praten wel over kinderen. En het is uiteraard enorm triest om te zien hoe kinderen zonder ouders in erbarmelijke omstandigheden moeten overleven op Lesbos, maar de oplossing is niet continu de grenzen wagenwijd op zetten. We kunnen niet eeuwig doorgaan met iedereen blijven opvangen. En dat is iets wat men bij GroenLinks in Amsterdam niet snapt.

Lees meer over:
amsterdam Lesbos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties