shutterstock 1411399742

Angela Merkel komt met bizarre toespraak: 'Zestig miljoen Duitsers krijgen het coronavirus.'

Geen categoriemrt 12 2020, 8:00
Gisteravond kwam Angela Merkel met een opmerkelijke speech, een speech die niet bepaald geruststellend is. Angela Merkel verwacht dat 60 tot 70% van de Duitse bevolking het coronavirus zal krijgen. Maar dit is geen reden voor paniek, volgens haar moeten Duitsers nu niet massaal gaan hamsteren. Maar gewoon stoppen met handen schudden en vooral blijven lachen.
Waar in Nederland de autoriteiten nogal geheimzinnig doen over wie of wat besmet is, houden onze oosterburen er een andere houding op na. In Nederland moeten we maar vertrouwen op de kunde van het RIVM. Merkel zegt doodleuk dat Duitsland zich eigenlijk niet heeft voorbereid.

„We hebben nog geen therapie of mogelijkheid tot inenting. Zo’n zestig tot zeventig procent van de bevolking zal het virus krijgen.”

De hele wereld zit vol verbijstering te luisteren naar de woorden van Merkel. Want als Duitsland mogelijk zulke gigantische getallen gaat halen, wat zou dat betekenen voor andere westerse landen?
https://twitter.com/Reuters/status/1237898601713381377?ref_src=twsrc%5Etfw
Publieke evenementen worden geschrapt in Duitsland. Maar scholen en dergelijke blijven juist open, terwijl in Nederland precies andersom gebeurt.

„Scholen en crèches zouden daarentegen zoveel mogelijk open moeten blijven, zodat medisch personeel, politie en brandweer niet thuis op de kinderen hoeven te passen”

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten