Deugmens Jeroen Pauw geeft toe: "Ik ben blij dat mijn moeder dood is"

Geen categoriejan 03 2018, 12:00
Ze was namelijk wat veeleisend.
De 57-jarige Jeroen Pauw was gisteren te gast bij 5 Jaar Later op RTL 4. Je zou denken: hartstikke leuk natuurlijk. Helaas liet Pauw, die zich normaal gesproken steevast als Deugmens pur sang presenteert, zijn ware aard zien tijdens de uitzending. Hij liet namelijk weten blij te zijn dat z'n moeder, die hem op de wereld heeft gezet en aan wie hij dus alles te danken heeft, dood is.

"Ik ben blij dat ik er bij was toen mijn moeder overleed, maar ik ben ook wel blij dat ze dood is. Ik heb het altijd als een steen ervaren; ik moet nog wel even langs mijn moeder. Ik moet. Ik weet dat het heel onaardig klinkt dat ik blij ben dat ze dood is, maar het is mijn eigen moeder, wat kan mij het schelen wat een ander daar van vindt… Ik kreeg altijd een moeilijk gevoel bij haar. Te weinig aandacht, het was nooit goed. De vrienden die ik had deugden niet, de vriendinnen deugden al helemaal niet."

Dit is natuurlijk het echte gezicht van de Deugmens: egoïstisch tot op het bot. Want ja, analyseer zijn uitspraken maar eens. Hij is blij dat ze dood is, dat ze niet langer ademhaalt, dat ze geen contact meer kan hebben met vriendinnen, dat ze hem niet meer kan bellen, omdat hij haar een moeilijk gevoel gaf. Niet omdat hij 24 uur per dag voor haar moest zorgen ofzo -- dat zou meneer ongetwijfeld nooit gedaan hebben -- maar omdat ze wat kritisch was. En dan heeft hij het er zelfs over dat zij erover klaagde dat hij haar niet genoeg aandacht gaf.
Joh. Is er ook maar één oudere moeder (of grootmoeder) die niet precies dezelfde klacht heeft? Als Pauw iets van inlevingsvermogen had kon hij haar wellicht begrijpen: ze was oud, had niets te doen... had dus ontzettend veel "vrije tijd" en verveelde zich vrijwel zeker kapot. Het is nogal logisch dat je dan graag wilt dat je kind je vaak belt of vaak bij je langskomt. Wat heb je anders te doen?
Blijkbaar begrijpt Pauw dat niet -- of vindt hij dat gewoon volstrekt niet relevant. En dan zijn het mensen als hij die Millennials en Gen Y bekritiseren omdat ze hoegenaamd "alleen maar met zichzelf" bezig zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten