Honderden Duitsers doen aangifte tegen AfD-kopstuk Beatrix von Storch vanwege "volkophitserij"

Geen categoriejan 03 2018, 11:00
Twitter maakt meer kapot dan je lief is.
Beatrix von Storch, vice-fractievoorzitter van Alternative für Deutschland in de Bondsdag, is zwaar onder vuur komen te liggen nadat ze een nogal onvriendelijke tweet de wereld inslingerde als reactie op de beslissing van de politie (Keulen) om informatie onder meer in het Arabisch te verspreiden tijdens de Oudejaarsviering. Zoals iedereen ondertussen weet ging het bij de jaarwisseling 2015/16 helemaal mis in Keulen toen grote groepen mannelijke immigranten de straat opgingen en massaal Duitse vrouwen misbruikten. Al met al zouden zo'n duizend vrouwen betast en erger zijn tijdens die vreselijke nacht.
Toen Von Storch zag dat de politie ook in het Arabisch Twitterde reageerde ze verbolgen. "Wat is er in ons land in hemelsnaam aan de hand?," tweette ze. En vervolgens ging ze echt helemaal los:

"Denkt u die barbaarse, islamitische, groepsverkrachtende mannenhorde zo tot bedaren te brengen?"

Naderhand maakte ze een screenshot van haar tweet en zette die op Facebook. Daar werd er uiteindelijk actie tegen haar genomen, aldus de politica zelf:
https://twitter.com/Beatrix_vStorch/status/947939580019429377
Ook haar tweet zelf is verwijderd, volgens de partij niet door Von Storch, maar dus door Twitter.
Als reactie op die buitengewoon onprettige tweet -- want ja, laten we wel wezen, mevrouw ging veel te ver, als niet voor de wet, dan in ieder geval voor mensen die normen en waarden hoog in het vaandel hebben -- hebben honderden Duitsers nu aangifte gedaan tegen Von Storch. Zelfs de politie Keulen doet daar aan mee met een officiële klacht tegen de volksvertegenwoordigster.
En Von Storch zelf? Die weigert ook maar een vingerbreedte toe te geven, zoals ze duidelijk maakt met deze ironische tweet:
https://twitter.com/Beatrix_vStorch/status/947910651678220291
Omdat fractievoorzitter Alice Weidel Von Storch's tweet verdedigde is er ook aangifte gedaan tegen háár. Justitie in Keulen is nu bezig met een onderzoek naar beide politici. Het is mogelijk dat er uiteindelijk besloten wordt om inderdaad een zaak tegen ze te beginnen.
Ondertussen, en dat zal niemand verbazen, heeft één Nederlandse politicus Von Storch publiekelijk al gesteund. Het gaat natuurlijk om Geert Wilders:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/947947298230808579
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten