Honderden Duitsers doen aangifte tegen AfD-kopstuk Beatrix von Storch vanwege "volkophitserij"

Honderden Duitsers doen aangifte tegen AfD-kopstuk Beatrix von Storch vanwege "volkophitserij"

Twitter maakt meer kapot dan je lief is.

Beatrix von Storch, vice-fractievoorzitter van Alternative für Deutschland in de Bondsdag, is zwaar onder vuur komen te liggen nadat ze een nogal onvriendelijke tweet de wereld inslingerde als reactie op de beslissing van de politie (Keulen) om informatie onder meer in het Arabisch te verspreiden tijdens de Oudejaarsviering. Zoals iedereen ondertussen weet ging het bij de jaarwisseling 2015/16 helemaal mis in Keulen toen grote groepen mannelijke immigranten de straat opgingen en massaal Duitse vrouwen misbruikten. Al met al zouden zo'n duizend vrouwen betast en erger zijn tijdens die vreselijke nacht.

Toen Von Storch zag dat de politie ook in het Arabisch Twitterde reageerde ze verbolgen. "Wat is er in ons land in hemelsnaam aan de hand?," tweette ze. En vervolgens ging ze echt helemaal los:

"Denkt u die barbaarse, islamitische, groepsverkrachtende mannenhorde zo tot bedaren te brengen?"

Naderhand maakte ze een screenshot van haar tweet en zette die op Facebook. Daar werd er uiteindelijk actie tegen haar genomen, aldus de politica zelf:

Ook haar tweet zelf is verwijderd, volgens de partij niet door Von Storch, maar dus door Twitter.

Als reactie op die buitengewoon onprettige tweet -- want ja, laten we wel wezen, mevrouw ging veel te ver, als niet voor de wet, dan in ieder geval voor mensen die normen en waarden hoog in het vaandel hebben -- hebben honderden Duitsers nu aangifte gedaan tegen Von Storch. Zelfs de politie Keulen doet daar aan mee met een officiële klacht tegen de volksvertegenwoordigster.

En Von Storch zelf? Die weigert ook maar een vingerbreedte toe te geven, zoals ze duidelijk maakt met deze ironische tweet:

Omdat fractievoorzitter Alice Weidel Von Storch's tweet verdedigde is er ook aangifte gedaan tegen háár. Justitie in Keulen is nu bezig met een onderzoek naar beide politici. Het is mogelijk dat er uiteindelijk besloten wordt om inderdaad een zaak tegen ze te beginnen.

Ondertussen, en dat zal niemand verbazen, heeft één Nederlandse politicus Von Storch publiekelijk al gesteund. Het gaat natuurlijk om Geert Wilders:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties