Deutsche Bank heeft de grootste

Deutsche Bank heeft de grootste

De grootste derivatenpositie dus.

Tot vorige week dachten insiders dat de Amerikaanse bank JP Morgan de grootste derivatenpositie had, met een totaalpakket aan verplichtingen van $ 69,5 biljoen, maar Deutsche gaat daar nog een paar biljoen overheen (€55,605,039,000,000, circa $ 72,8 biljoen). Ter illustratie: dit verschil is in de orde van bijna anderhalf maal het GDP van Duitsland. Waarde van dit totale pakket: 20 miljard euro.

Dit verklaart natuurlijk wel waarom Duitsland zo razend bezorgd was om omvallende banken in Europa, aangezien de gevolgen van een kettingreactie van ondergaande banken een dergelijk pakket snel een negatieve waarde zou kunnen bezorgen. En dat willen we niet hebben natuurlijk.

Voor de zekerheid is Deutsche bank nu voor € 2,8 miljard op zoek naar nieuwe aandeelhouders. Een verwatering van het aandelenkapitaal met circa 10%. Maar het zou de bank in ieder geval voorzien van een iets dragelijker eigen vermogen in relatie tot het geïnvesteerd vermogen.

Niet dat dit veel gewicht in de schaal zou leggen als het daadwerkelijk fout gaat:

In ieder geval is de positie van Deutsche niet de reden dat de EU zo'n haast lijkt te hebben met de Bankenunie. Niet direct in ieder geval. Want als deze berg ooit schuiven gaat, is het over en sluiten voor vermoedelijk het gehele Europese bankensysteem.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties