Deze 45 ISIS-strijders zijn nu dood, maar ze zijn niet gestorven op het slagveld. Iemand vergiftigde hun eten

Geen categoriejul 08 2015, 10:00
Bijna vijftig islamistische strijders hebben met hun leven betaald voor deelname aan een etentje.
Wie zegt dat je ISIS per sé in de straten van Kobani of vanuit Amerikaanse bommenwerpers moet verslaan? Welnee, je kan ook gewoon een paar reageerbuisjes aan dodelijk vergif door het eten strooien. Althans, dat is waarvan Koerdische verzetsstrijders nu verdacht worden. Tijdens een zogeheten 'Iftar-maaltijd' (een duur islamitisch woord voor de avondmaaltijd na een dag in de Ramadan, de islamitische vastenperiode) namen zo'n 150 aanhangers van de moorddadige club deel aan een maaltijd. Dat heeft bijna éénderde van hen niet kunnen navertellen:
Iraqi state media is reporting that 45 ISIS militants died after eating poisoned food during an Iftar dinner, which is celebrated during the annual Ramadan fasting.
Haaretz reports: “According to the Kurdish party spokesman, 145 ISIS fighters participated in the iftar meal, and 45 of them died a short time later.”
Het vergiftigen van de genocidale soldaten van ISIS is een geducht middel in de strijd geworden. Behalve de Koerden heeft ook de Free Syrian Army de tactiek gebruikt om de vijand door middel van een list een toontje lager te laten zingen:
The Mirror reported last November an attack involved members of the Syrian Free Army infiltrating ISIS with poison.
Rebel soldiers posed as chefs and poisoned dozens of ISIS militants at the Fath El-Sahel camp in Syria. Though, multiple outlets have since attempted to dispute the legitimacy of the original report.
De vergifting van de 45 ISIS-strijders vond plaats in Mosul, in Irak. Onafhankelijke bronnen hebben de aanval nog niet bevestigd, maar gezien het feit dat anti-ISIS-strijdkrachten deze tactiek eerder hebben ingezet is het ook niet geheel onaannemelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten