Deze Amerikanen nemen het heft in eigen hand tegen ISIS en trainen voor de strijd

Geen categoriemei 30 2015, 14:00
Het Amerikaanse leger is op allerlei manieren betrokken bij de strijd tegen ISIS, maar deze stoere mannen gaan ook op hun eigen gelegenheid vechten tegen de radicalen.
Op een terrein genaamd Homestead, in de zuidelijke staat Florida oefent dit team van mannen er gretig op los. Ze hebben allemaal een full-time baan, en offeren hun vrije tijd op aan wapens- en teambuildingstrainings die ze zeer serieus nemen. Ze zijn namelijk niet tevreden met wat de Amerikaanse overheid allemaal doet tegen ISIS, en hebben besloten zich ook zelf en op eigen initiatief in de strijd te werpen.
Zodra de mannen klaar zijn voor het gevecht, pakken ze de koffers naar ISIS-gebied. Maar voor nu zijn ze nog druk aan het voorbereiden in de Amerikaanse Sunshine State:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Taking-the-fight-to-ISIS-American-mercenaries-training-to-fight-terrorists-abroad.mp4"][/video]
.
Als de training van de mannen eropzit, wil de groep trouwens niet naar Syrië of Irak. Ze willen daarentegen juist strijden tegen militante ISIS-sympathisanten op de Filipijnen. Lokale opstandelingen hebben zich daar onlangs solidair verklaart met de terreurbeweging uit het Midden-Oosten. Voor degenen die aldaar de democratische regering gewapenderhand wil vervangen door een kalifaat, hebben ze dreigende taal. De leider van de groep, Yusuf Solieman, is even bikkelhard als glashard in zijn taal:
Yusef says: “There’s always a bigger and badder person. Right now we’re going to be that bigger and badder person. We need to do what we can with what we know, and do it for the greater good.”
yusuf
Dat wordt dus uitkijken geblazen daar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten