Deze baby heeft maar 100 minuten geleefd. Maar de ongelooflijke indruk die hij maakte zal men niet snel vergeten

Geen categorieokt 05 2015, 20:00
Tragisch, maar ook heel erg mooi.
Sommige mensen leiden een vol mensenleven en weten in die tijd helemaal niets te bereiken of bij te dragen. Maar ontmoet Teddy Evans, die maar 100 hele minuten geleefd heeft op aarde. En in die tijd juist een hele grote impact heeft gemaakt.
Teddy werd namelijk samen met zijn tweelingbroertje Noah geboren na een verder succesvolle zwangerschap. Alhoewel Noah een gezond jongetje was, kon van de kleine Teddy helaas hetzelfde niet gezegd worden. Teddy leed namelijk aan anencefalie - een zeldzame aandoening die inhoudt dat de hersenen en de schedel van een baby niet goed ontwikkelen tijdens de zwangerschap. Het resultaat is een baby die op geen enkele manier kan overleven buiten de baarmoeder en spoedig sterft.
Voor Teddy duurde het 100 minuten voordat hij bezweek. Maar in de tijd die hem op aarde gegund was, heeft hij alles gedaan wat van hem mogelijkerwijs verwacht kon worden. Hij heeft nog een laatste keer de armpjes van z'n eigen broertje vastgehouden en samen met hem de eerste minuten van het leven meegemaakt:
Screen-Shot-2015-10-02-at-1.55.00-PMOok heeft hij nog allebei z'n ouders, en zelfs z'n grootmoeder, met z'n eigen ogen kunnen zien:
Screen-Shot-2015-10-02-at-1.49.15-PMZ'n ouders waren heel erg blij met dat anderhalve uur. Aldus vader Mike:
"Wanneer we praatten over die twee uur, waren we het snel eens dat het een magische tijd voor ons was. We hadden zo lang om ons er op voor te bereiden dat het heel erg vredig was."
En toen... was het tijd om het tijdelijke voor het eeuwige te verruilen. Op dezelfde dag dat Teddy's leven begon, eindigde het ook. Maar zijn nagedachtenis zal velen nog lang blijven heugen. Zijn ouders hebben de organen van het jonge kindje namelijk gedoneerd. Dankzij Teddy - die het zelf helaas niet redde - krijgen andere baby's wel een kans op een langer bestaan op aarde.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/10/Teddys-Pride-of-Britain-parents-tell-of-their-heartbreaking-decision-that-saved-others.mp4"][/video]
.
Het inspirerende verhaal van Teddy was een goed voorbeeld dat deed volgen. Het aantal orgaandonoren steeg na de bekendmaking van Teddy's ontroerende leven met maar liefst 378%. Hoe z'n ouders zich daarbij voelen:
"Er is een overweldigend gevoel van gewoon trots zijn. We wisten vantevoren niet dat dit zo'n enorme impact zou hebben. Van over de hele wereld hebben mensen ons berichten gestuurd zoals 'je hebt me geïnspireerd om het organenregister te tekenen.'
Laten we hopen dat ook na z'n dood Teddy nog een hoop goeds kan verrichten. Wat de onfortuinlijke baby tot dusverre al heeft betekend is gewoon adembenemend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten