Deze foto van Mark Zuckerberg bewijst waarom je ALTIJD de camera van je laptop moet afplakken

Geen categoriejun 22 2016, 18:00
De oprichter van Facebook – bekendste nerd ter wereld – geeft een onthullend inkijkje in zijn eigen digitale veiligheid.
Afgelopen dinsdag postte Mark Zuckerberg een geinige foto op zijn Facebookpagina om te vieren dat Instagram nu een half miljard gebruikers heeft. Het fotoplatform is eigendom van Facebook (en dus van Zuckerberg) en het succes is dus reden voor een feestje voor de steenrijke Facebookoprichter.
ClfR1BDUsAEMBm2
Wat valt er op aan de foto, behalve de levensgrote Instagram-lijst die Zuckerberg vasthoudt? Juist: zowel de camera als de microfooningang van zijn Macbook-laptop zijn bedekt met een stuk tape. De reden? Als een hacker toegang krijgt tot je laptop, is het een koud kunstje voor hem om de controle over te nemen van je webcam. Zo'n hacker kan dan stiekem foto's van je maken op elk gewenst moment: als je net (naakt) terugkomt uit de douche, als je in bed ligt... Je begrijpt wel dat zulke foto's erg gênant kunnen zijn, en daarom kunnen kwaadwillenden ze gebruiken om je te chanteren.
Dat wil je natuurlijk niet, en Mark Zuckerberg ook niet: daarom plakt hij zijn camera af, en voor de zekerheid ook zijn microfoon. En als Zuckerberg het doet, is het geen gek idee om zijn advies op te volgen. Het is al erg genoeg als je wordt gehackt, maar je kunt in ieder geval zorgen dat een computercrimineel geen stiekeme foto's van je kan maken. Wees dus slim en plak je camera af met een stukje tape – voorkomen is beter dan genezen. Ken je iemand die deze veiligheidsmaatregel nog niet heeft genomen, of zeggen mensen dat het onzin is? Wijs ze dan op het feit dat ook Zuckerberg dit doet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten