Deze hardwerkende maar geestelijk gehandicapte man verloor zijn fiets. Toen kwam een ruimhartige agent in actie

Geen categoriejul 19 2015, 16:00
Het was een ware nachtmerrie voor Guy Sloben: zijn enige vervoersmiddel werd gestolen.
Dat is natuurlijk problematisch voor iedereen, maar al helemaal voor de arme - maar ontzettend positief ingestelde - Guy. Hij is namelijk geestelijk gehandicapt en is daardoor niet in staat om, zeg, een auto te besturen. Vandaar dat hij altijd, en overal, op zijn fiets stapte en overal naartoe reed, met name naar zijn werk.
Op 30 juni van dit jaar fietste Guy weer naar zijn werk. Hij stopte even bij een donutszaak - wat hij met enige regelmaat doet. Hij liep naar binnen, bestelde zijn favoriete donut, at 'm op, en liep weer naar buiten. Toen werd zijn dag verpest: zijn fiets was weg.
Gekleed in zijn werkpak (een overall) liep Guy heen en weer. Hij was in paniek. Hoe kon hij naar zijn werk gaan? En zijn fiets was zijn belangrijke en favoriete bezit. Wat een ellende!
Toen kwam er een politieagent langs. Agent Michael Romano vroeg Guy wat er aan de hand was, luisterde naar zijn verhaal, en vertelde hem dat hij hem wel naar zijn werk zou brengen. Onderweg stopte hij bij een pizzeria, waar hij Guy op een heerlijke pizza trakteerde.
Geweldig, natuurlijk, maar Guy was lang niet blij. Zijn fiets was nog altijd zoek... en hij is te bang om op de bus te stappen. Hoe kon hij morgen naar zijn werk gaan? En hoe kwam hij thuis?
Vervelend, maar hij moest gewoon aan het werk. En dus deed Guy dat. Ondertussen reed agent Romano naar zijn partner, Jeffrey Nichols. Toen de twee agenten elkaar spraken vertelde agent Romano wat hij net meegemaakt had. Collega Nichols hoefde niet eens na te denken. Hij vertelde zijn partner dat hij in de auto moest stappen, ging zelf achter het stuur zitten en reed naar een fietsenzaak. Daar koos hij een mooie fiets uit en betaalde 'm met zijn eigen bankpas. De fiets werd in de auto gezet, en Romano en Nichols reden naar Winn-Dixie waar Guy werkt. Daar aangekomen verraste agent Nichols de arme Guy met een nieuwe fiets.
Guy was uitzinnig van vreugde. "Waarom heb je je eigen geld hieraan besteed?" vroeg hij agent Nichols. De agent antwoordde alleen maar dat Guy "het verdiende." En dat was het dan.
Een schitterend gebaar.
Mooi, maar dit verhaal wordt nog mooier. Onlangs werd agent Nichols namelijk beloond voor zijn gulle gift. Zijn politiebureau erkende zijn geweldige inzet en gemeenschapszin... en liet weten dat Nichols in het tweede kwartaal van dit jaar ook de meest effectieve en productieve agent van zijn bureau was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten