Deze Irakees leert ISIS een lesje vanuit een helikopter

Geen categoriejul 17 2015, 15:14
Het Irakese leger strijdt uit alle macht tegen de terroristen van ISIS. Deze soldaat doet dat uit volle overgave.
Het Irakese leger ligt de laatste maanden onder vuur. Letterlijk, door de terroristen van ISIS. Maar ook in figuurlijke zin wordt de krijgsmacht van Irak onder vuur genomen. De soldaten zouden slecht getraind en niet effectief zijn. Vooral de Amerikaanse staatssecretaris van defensie had kritiek: Het Irakese leger zou "geen wil om te vechten" hebben.
Of die bewering klopt, is een kwestie waar militaire experts hun oordeel over moeten vellen. Maar de Irakese soldaat die in deze video te zien is, heeft absoluut wél zin om te vechten. Dat kan iedereen zo zien.
Vanuit een gevechtshelikopter komt een voertuig van ISIS in zicht. Eerst neemt de soldaat de ISIS-terroristen goed in zijn vizier, en na een paar seconden is het raak. Bam! Met een paar welgemikte salvo's uit zijn machinegeweer is het pleit beslecht! Er is een enorme explosie, en daarna is er weinig meer van het ISIS-voertuig over, laat staan van de terroristen die erin reden.
Bekijk de video hier:
[video width="640" height="360" flv="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/Iraqi-military-goes-Vietnam-style-from-a-copter-shoots-and-destroys-an-ISIS-vehicle.flv"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten