Man die kittens probeerde weg te gooien in vuilnisbak krijgt 40 uur taakstraf

Geen categoriejul 16 2015, 21:00
Als een man in zijn schuur twee jonge kittens aantreft, doet hij iets wat hem duur zou komen te staan.
Een 58-jarige man uit het Brabantse Rucphen die ineens twee babykatjes vond in z'n tuinschuur, krijgt van het openbaar ministerie een taakstraf van 40 uur. Die sanctie wordt hem niet opgelegd omdat de dieren zonder verklaring in zijn schuur zaten, maar vanwege wat hij vervolgens deed met de piepjonge diertjes:
Na het vergassen gooide hij de kittens in een vuilniszak in de container. Het vergassen mislukte, want een voorbijganger hoorde korte tijd later gepiep uit de kliko komen.
De diertjes werden snakkend naar adem gered uit de vuilcontainer.
Aangezien bijna alle kliko's in Nederland gechipt zijn - en dus te achterhalen is aan welk huishouden ze toebehoren - was het na de vondst van de kittens voor de politie kinderspel om te achterhalen waar de katjes vandaan kwamen en wie ze had gepoogd weg te gooien. De dader kon niet lang daarna worden opgepakt en kreeg door het openbaar ministerie snel een strafbeschikking toegestuurd waarin hem verteld werd wat zijn straf is: 40 uur schoffelen.
Dierenvrienden kunnen ook gerust zijn: de dierenpolitie heeft de kleine katjes meteen meegenomen naar een dierenarts, alwaar ze volledig gezond zijn bevonden. Ze worden inmiddels door liefdevolle mensen verzorgd op een ondervangadres.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten