Deze jongen wordt getreiterd op school. Hij reageert echter op z'n pestkop met de ongelofelijke kracht van vergeving en vriendschap

Geen categorieokt 24 2015, 13:00
Als een jongen gepest wordt op school, kom hij met een antwoord aanzetten dat je wellicht niet meteen zou verwachten...
Pesten is voor veel kinderen een groot probleem. Deels omdat ze gewoon niet zo goed weten hoe ze erop moeten reageren. Moeten ze boos zijn, of verdrietig? Moeten ze slaan, of in een hoekje wegduiken? Het is een vraag die ook veel volwassenen verdeelt: want hoe pak je als slachtoffer van pesten nu eigenlijk die etterbakken aan?
De 8-jarige Nicolas Neesley heeft een idee. Wellicht zullen sommigen ervan fronsen, maar hij besloot om z'n belager een brief te schrijven. Iedereen heeft namelijk een beetje liefde en aandacht nodig, zo vindt Nicolas:
De jongen heeft een eenvoudige, maar krachtige boodschap:

"Je hoeft niet te pesten. Als je geen vrienden hebt, maak dan een vriend -- het is best makkelijk."

En dan opent de 8-jarige leerling z'n hart:

"Maar je hebt al een vriend -- wij."

Een onsje liefde, van slachtoffer naar pester. Volgens Nicholas is dat ook precies wat er nodig is:

"Ik wilde hem gewoon ontroeren."

Of de pestkop de boodschap door heeft is nog niet geheel duidelijk. Nicholas' brief werd weliswaar door een eveneens ontroerde schooldirectie voorgelezen voor de hele school, maar de pestkop leek niet meteen door te hebben dat de brief geïnspireerd was op hem. Maar dat hoeft toch ook niet? Hopelijk heeft hij de boodschap - over het stoppen van pesten - in ieder geval in z'n oren geknoopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten