Deze kapper geeft kinderen gratis en voor niets een knipbeurt met een bijzondere reden. Wacht tot je leest waarom

Deze kapper geeft kinderen gratis en voor niets een knipbeurt met een bijzondere reden. Wacht tot je leest waarom

Dat is nog eens een goede reden om naar de kapper te gaan.

In september moeten alle kinderen weer naar school. Daarom besloot deze kapper om iets te doen wat er niet alleen voor zorgt dat de kinderen in zijn stad er piekfijn uitzien op hun eerste schooldag, maar wat ook hun schoolresultaten zal verbeteren.

Courtney Holmes is een kapper in het Amerikaanse stadje Dubuque, in Iowa. Bij de kinderen in zijn buurt merkte hij, dat kinderen tegenwoordig steeds minder lezen. Daar besloot de sympathieke kapper iets aan te doen: Hij gaf de kinderen een gratis knipbeurt, maar daar moesten ze wel iets voor terugdoen.

Screen Shot 2015-08-13 at 10.36.48

Courtney liet de basisschoolleerlingen namelijk een boek lezen. Tijdens de knipbeurt moesten ze Courtney vertellen waar het boek over ging, om te laten zien dat ze het écht aandachtig hadden gelezen. In ruil daarvoor kregen ze gratis en voor niets een flitsend nieuw kapsel.

De kapper had ook geregeld dat een lokale liefdadigheidsorganisatie gratis boeken uitdeelde aan de kinderen in de kapsalon, zodat ze de mogelijkheid kregen om nog meer te lezen. Hij is nu een lokale bekendheid in zijn stad, en veel mensen prijzen zijn unieke initiatief om kinderen meer te laten lezen. Zelf blijft Courtney er rustig onder:

"Ik wil lezende kinderen gewoon steunen. Het is superleuk. Alle kinderen willen een mooi kapsel voor als ze weer naar school gaan, en nu betalen ze door te lezen!"

Niet alleen kregen de kinderen een gratis nieuw kapsel, Courtney hielp hen ook met sommige moeilijke woorden die ze nog niet kenden. Leraar en kapper in één! Het is een stuk makkelijker om iets te leren, als je weet dat er een beloning tegenover staat. Een mooi initiatief dus!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties