70 jaar na de Tweede Wereldoorlog rijdt hij weer in een tank! Oorlogsheld krijgt speciale tank-rolstoel

70 jaar na de Tweede Wereldoorlog rijdt hij weer in een tank! Oorlogsheld krijgt speciale tank-rolstoel

De Duitsers beschoten hem met een tank, maar nu rijdt deze 96-jarige veteraan er zelf in.

Eddie Shaw (96) en zijn zoon Peter (60) wonen op het Engelse platteland in Ellesmere. Sinds kort zit Eddie, die nog in de Tweede Wereldoorlog heeft gevochten tegen de Duitsers, in een rolstoel. Op zich is dat niet zo vreemd voor iemand van 96, maar er was één probleem. Op de zandweggetjes op het platteland is het namelijk lastig om een rolstoel voort te duwen.

Daarom besloot zoon Peter om het probleem op originele wijze aan te pakken. Met hulp van lokale techneuten bouwde hij voor zijn vader een compleet nieuwe, aangepaste rolstoel. En die rolstoel mag er zijn: Hij vertoont namelijk sterkte gelijkenis met een tank!

Screen Shot 2015-08-13 at 11.05.30

Peter bouwde de rolstoel met rupsbanden van een kruiwagen die wordt gebruikt in de bouw, een stoel uit een bus en een Honda-motor die normaal gesproken voor speedboten wordt gebruikt. De rupsbanden zorgen ervoor dat ruw terrein makkelijker begaanbaar wordt, en de motor geeft net dat extra beetje snelheid. In totaal kosten de materialen makkelijk 2000 euro, maar gelukkig was Peter er niet zoveel aan kwijt: Bijna alle materialen werden gedoneerd door lokale bedrijven.

Screen Shot 2015-08-13 at 11.06.07

Eddie is de koning te rijk met zijn nieuwe rolstoel. Niet alleen is die enorm praktisch, het uiterlijk van het ding is ook behoorlijk passend voor deze oorlogsveteraan! In 1942 vocht hij in het Britse leger in Algerije, toen hij werd aangevallen door Duitse tanks. Later, in 1943, ging hij zelfs werken als spion en moest hij geheime Duitse radarboodschappen ontcijferen.

Screen Shot 2015-08-13 at 11.05.19

Zelf zegt Eddie:

"Die rolstoel is een prachtig idee. Het gaat makkelijk over het zand, en ik ben er echt heel blij mee. Ik wil mijn zoon bedanken, en iedereen die heeft meegeholpen met bouwen. Het ziet er zo mooi uit! Het brengt herinneringen aan de oorlog terug. Ik ben beschoten door tanks, maar ik had er nog nooit in gereden – nu kan ik dat eindelijk doen!"

Zo'n rolstoel is een passend cadeau voor een oorlogsheld!

[video width="480" height="270" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/1418450360_4400192342001_4400084472001.mp4"][/video]

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
vaders veteraan rolstoel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties